Van egy lakópark Budán, a Pasaréti úton. Valahogy látszik rajta, hogy szerencsés csillagzat alatt született.

Távol, de mégis közel

A Pasarét Residence lakóparkot egy szép, napos, tavaszi délután látogattuk meg kerékpárral. Utunk mindössze tíz percig tartott a Széll Kálmán tértől.
Az árnyas gesztenyefák által szegélyezett kerékpárúton haladva, kényelmes tempóban és biztonságban értük el a lakóparkot. Ami lényegében egy csendes, gyönyörű zöld kert, pár lépésre a városközponttól. A Pasarét Residence négy darab, egyedi tervezésű, Bauhaus stílusú házból áll, amelyet óriási, több ezer négyzetméteres park vesz körül. Az egész terület így tágas, szellős benyomást kelt. A kertszinttel, három emeleti szinttel és tetőtérrel rendelkező házakhoz, szintenként 2-4 darab terasz tartozik, amelyek nagysága 7-60 négyzetméterig terjed, de van lakás közel 120 négyzetméteres terasszal is. A belső kert gyönyörűen gondozott, a nagy szabad tereket csobogó és kisebb-nagyobb növénycsoportok tarkítják.

Madárcsicsergés az erdő közepén

Ágnesék hat éves kisgyermekükkel 2009 nyarán költöztek be a lakóparkba. “Olyan helyet szerettünk volna, amely nincs messze a várostól, de mégis csendes, zöldövezeti részen fekszik” – mondja Ágnes, aki már az első látogatásakor, azonnal beleszeretett a lakóparkba. Különösen megfogta őt a szobák ideális elrendezése, valamint a minőségi anyagok, így például a fából készült ablak- és ajtókeretek használata. Családanyaként az is fontos volt számára, hogy a konyha a teraszra nyíljon, legyen belső kert, illetve közel legyen az óvoda, a játszótér, a gyermekorvosi rendelő. Miután férje leellenőrizte a beruházót és a projektet, gyakorlatilag két hét alatt megvásárolták a 72 négyzetméteres, amerikai konyhás, két hálószobás otthonukat. “Most olyan, mintha vidéken élnénk, miközben itt vagyunk a várostól pár lépésnyire. A család reggelente madárcsicsergésre ébred.” – számol be tapasztalatairól nevetve Ágnes, aki sokáig egy hazai állami bank gazdasági igazgatójaként dolgozott.

Kedvező ár-érték arány

A devizakereskedő Csaba 2009 januárjában költözött be a Pasarét Residence-be. Csaba fő szempontja egy modern, új építésű lakás megtalálása volt, amely közel van budai munkahelyéhez. “Szeretem az új építésű lakások szagát, és persze az is előny, hogy senki nem használta előttem az ingatlant. Mivel a kislányom gyakran van nálam, a külön bejáratú szobák megléte is kulcskérdés volt” – mondja Csaba, aki hosszú távú bérlőként maradéktalanul elégedett a lakóparkkal. Költségek tekintetében kiemeli az alacsony lakhatási költséget, illetve a magas szintű szolgáltatásokat. Csaba a lakóparkban egy 55 négyzetméteres lakást bérel, amelynek fűtésszámlája mindössze havi 8-10 ezer forint körül alakul a téli szezonban. A közös költsége 13 ezer forint, ám ebben benne van a gondozott kert, a lift karbantartása, az igényes takarítás díja is. “Itt tényleg rendben mennek a dolgok, mert a lakópark építtetője egy komoly társaság. Mivel már ismertem őket egy korábbi munkám kapcsán, teljesen megbíztam bennük” – mondja Csaba.

Megbízhatóság és új minőség

Kovács Nóra, a Pasarét Residence értékesítési vezetője elmondta: a lakópark beruházója az Európa Ingatlanbefektetési Alap, amely 2001 óta van jelen a hazai ingatlanbefektetési piacon. Az alap kiemelkedő tapasztalatokkal rendelkezik mind az ingatlanüzemeltetés, mind az ingatlanfejlesztés terén. Ennek megfelelően a Pasarét Residence a legmodernebb technológiával épült, amelyre 3 éves garanciát vállaltak. “Az üvegek és a falak emelt szintű hőszigetelése, a legmodernebb árnyékolástechnika, valamint a heti programozású lakás termosztátok értékbiztosítást jelentenek minden lakó számára” – mondta Nóra, aki hozzátette: a közös költség négyzetméterenként 250 forint, de senki nem fizet többet 25 ezer forintnál. Mint megtudtuk, a Pasarét Residence lakói – két kivétellel – készpénzes vevők, akik mind a válság után érkeztek. “Sokan közülük befektetési céllal vásároltak itt lakást, hiszen a lakások exkluzivitása számukra azt garantálja, hogy az ingatlanpiacon az irántuk jelenleg is tapasztalt érdeklődés fennmarad” – mondja Nóra. Fentiek alapján úgy tűnik, hogy a válság után is van élet az ingatlanpiacon. Legalábbis a megbízható hátterű, egyedi prémiumtermékkel jelentkező beruházók számára mindenképp.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Kényelem és nyugalom az autópályán, izgalom és őrület a stadionban – BYD Seal U-val a magyar–skót-meccsre

Óbudán vár a fotókiállítás, amit nemcsak látni, hanem tapintani is lehet

Európa egyik legjobb és legújabb Kia-kereskedése is Budapesten van

További cikkeink a témában
Kényelem és nyugalom az autópályán, izgalom és őrület a stadionban – BYD Seal U-val a magyar–skót-meccsre
Hirdetés