A világjáró séfről már biztosan te is hallottál, ha ő mond valamit, akkor arra bizony érdemes odafigyelni.

Amellett ugyanis, hogy profi szakács, még jiu-jitsu bajnok is, szóval ha kell, szét is tudja rúgni a segged. Most azonban nem erre készül szerencsére, csupán a tökéletes(en egyszerű) tojásrántotta receptjét osztotta meg velünk, amelynek legfontosabb eleme a valóban friss tojás.

A lényeg tehát a következő:

  • Melegítsd fel a serpenyőt, de ne legyen túl forró
  • Sima felületen törd fel a tojást, óvakodj a héjdaraboktól
  • Verd fel a tojásokat óvatosan egy villával, nem kell teljesen egységes masszának lennie
  • Ha ez megvan, egyből öntsd át a serpenyőbe, ne hagyd ott magában állni
  • Csak egy kis só és bors kell bele, a tejszín és a tej nem ad hozzá
  • A serpenyőben használj vajat, egészségesebb az olajnál
  • Miután a tojás nagyjából összeállt, kevergesd meg, hogy puha és szellős textúrája legyen a rántottádnak

És ennyi! Ennél egyszerűbbet nehéz lenni elképzelni, úgyhogy ezek után nincs kifogás a reggeli kihagyására.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Katja szereti az állatokat, magára is varratott néhányat

Trükkök, ha beütne a kajakóma a karácsonyi zabálástól

Clarissa kedvéért még 23-án is hajlandók vagyunk sorban állni

További cikkeink a témában