A világjáró séfről már biztosan te is hallottál, ha ő mond valamit, akkor arra bizony érdemes odafigyelni.
Amellett ugyanis, hogy profi szakács, még jiu-jitsu bajnok is, szóval ha kell, szét is tudja rúgni a segged. Most azonban nem erre készül szerencsére, csupán a tökéletes(en egyszerű) tojásrántotta receptjét osztotta meg velünk, amelynek legfontosabb eleme a valóban friss tojás.
A lényeg tehát a következő:
- Melegítsd fel a serpenyőt, de ne legyen túl forró
- Sima felületen törd fel a tojást, óvakodj a héjdaraboktól
- Verd fel a tojásokat óvatosan egy villával, nem kell teljesen egységes masszának lennie
- Ha ez megvan, egyből öntsd át a serpenyőbe, ne hagyd ott magában állni
- Csak egy kis só és bors kell bele, a tejszín és a tej nem ad hozzá
- A serpenyőben használj vajat, egészségesebb az olajnál
- Miután a tojás nagyjából összeállt, kevergesd meg, hogy puha és szellős textúrája legyen a rántottádnak
És ennyi! Ennél egyszerűbbet nehéz lenni elképzelni, úgyhogy ezek után nincs kifogás a reggeli kihagyására.