2015 tavaszán a Crane 1350 magyar Instagram-felhasználó segítségével elkészítette Magyarország első Instagram Körképét. Elmondjuk a legfontosabb tudnivalókat a kedvenc hashtagjeinktől kezdve a legmenőbb fotótrendekig.

Magyar Instagram Körkép 2016:

  • A magyar felhasználók 90%-a naponta egyszer vagy többször felnézett az Instára.
  • A szelfi egyszerre a legkedveltebb és legutáltabb tartalom.
  • Az Instagramra feltöltött első kép egy kutya volt, de mára a macskák totális hatalomátvételt hajtottak végre.
  • A #mutimiteszel egy igazi Hungarikum, ami itthon a kajás hashtagek között lenyomta a #foodporn –t.
  • Az Instagramra feltöltött gyerekfotók pont a 26-35 éves korosztályt zavarják a legjobban.

A fentieken kívül még számtalan érdekesség derült ki az első Instagram Körképen; az eredményekből egy ingyenesen letölthető ebook is készült.

De a Crane-nél tudják, hogy a social médiában minden rohamtempóban történik, egy év pedig nagy idő. Ezért idén is kíváncsiak rá, mi változhatott a magyar instázók szokásaiban a tavalyiakhoz képest. Kiderülhet-e olyan dolog, ami tavaly még nem volt tetten érhető? Vagy lehet, hogy annyira ragaszkodunk megszokott dolgainkhoz, hogy minden maradt a régiben?

Ezért idén ismét a magyar Instázókhoz fordulnak, hogy válaszoljanak néhány percben a kérdéseikre, hogy megtudjuk, mi most a Nagy Magyar Insta Helyzet – te pedig könnyen segíthetsz ebben, ha itt kitöltöd a rövid insta-kérdőívet.

Az eredményekből most is elkészül majd egy ebook, mely ismét minden érdeklődő számára díjmentesen hozzáférhető lesz. #Hajrá!

És ezt olvastad már?
Hetek óta próbálgatom, milyen a kocsmázás és a bulizás alkoholmentes sörrel