Ugyanolyan az íze, aromája és állaga, mint a tehéntejnek, csak egészségesebb nála.

Az elmúlt években egyre inkább tudatosult, hogy a tejipar, a tejtermékek gyártása károkat okoz a környezetnek és az emberi egészségnek, a nagyipari állattenyésztés pedig etikai kérdéseket is felvet, ezért a biotechnológiai vállalatok világszerte megkezdték tejpótlók felkutatását.

Az Imagindairy célja az volt, hogy állati tej összes fontos tápértékének megőrzésével olyan folyadék előállítsanak elő, amelynek ugyanolyan az íze, aromája és állaga, mint a tejnek, de a tehenek szenvedése és környezeti károsodás nélkül készül. Ez pedig sikerült is, ugyanis (modern géntechnológia segítségével )

tehenek nélkül, élesztőből kísérleteztek ki tehéntej kinézetű és ízű folyadékot.

Egyébként a vállalkozás tej- és sajttermékei sokkal egészségesebbek az állatoktól származó tejnél, mert nem tartalmaznak koleszterint, laktózt vagy szomatikus sejteket.

Eközben a kávé...

Fogadjunk, hogy nem tudtad, hogy a kávé az egyik leginkább környezetszennyező élelmiszer

Egészen hihetetlen, nem? De szerencsére kitalálták, hogyan lehet környezetbarátabbá tenni.

(Forrás: MTI, fotó: Getty Images)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Katja szereti az állatokat, magára is varratott néhányat

Trükkök, ha beütne a kajakóma a karácsonyi zabálástól

Clarissa kedvéért még 23-án is hajlandók vagyunk sorban állni

További cikkeink a témában