Két vidám olasz és egy francia pékség, avagy tészta és pékárú minden mennyiségben. Szemügyre vettünk két friss és ropogós helyet Budapesten.

Due Spaghi

Budapesten, a jó olasz tészta, hirdeti pontosan ebben a formában a Due Spaghi üzlet szlogenje. A két vidám milánói srác Gozsdu udvarban megnyílt üzlete már várja a vendégeket, igaz, a helyiség egyelőre spártai egyszerűségű. Persze kit érdekel mindez, ha a fő termék, a pasta kiváló minőségű? A Due Spaghi elméletileg csak elvitelre árusít ételeket, de azért Matteo és Jacopo boltja elé kitett két asztalt is, hátha egy-két vendég elfáradna, vagy ilyesmi. A srácok naponta kétféle tésztát készítenek, ez a napi ajánlat. Látogatásunk idején éppen kakaós spagettit árusítottak diós szósszal, ami nem akármilyen különlegesség, és első osztályúan nézett ki, a másik pedig egy bazsalikomos-paradicsomos penne volt. A helyben készített tészták külön is megvásárolhatók, nagyjából 1000 Ft egy fél kiló. Egy mélyzöld színű bazsalikomos spagettit ki is próbáltunk, és csont nélkül átment a vizsgán. Matteo és Jacopo pár szót beszélnek magyarul, az angolt erős akcentussal, de olaszos könnyedséggel mindenfajta kommunikációs akadályt képesek elhárítani. Ha azt gondolnánk, hogy a budapesti cégalapítást komoly felmérések, piackutatás és gondos mérlegelés után alapították, akkor tévedünk. Amikor a miértről érdeklődtünk Jacopo és Matteo egyszerre mosolyodott el. – A csajok miatt vagyunk itt! Mi másért?!

Konrády francia pékség

A MOM Park Piazza szintjén a Konrády cég megduplázta érdekeltségei számát, ugyanis az eddigi húskülönlegességeket is árúsító hentesboltjuk mellett ezúttal egy francia pékséget nyitottak. Az üzlet már megnyitott, de még annyira új, hogy talán e sorok megjelenésekor is a dekoráció és dizájn finomítása folyik.

A sajtkínálat meglehetősen széles, ugyanis jelenleg 56 fajta termék kapható. A sajtok Franciaországból, Olaszországból, Spanyolországból, Hollandiából és Svájcból érkeznek a hűtőpultokba. A pékségben a sajtválaszték mellett antipastikat helyben fogyasztásra és elviteles tételként is kínálnak. Helyi sütésű croissantjuk 24%-os vajtartalommal bír, és a pékség honlapjának állítása szerint kategóriájában a város legjobbja. Erre több „pekeráj” is hivatkozik, de kétségtelen, hogy a francia tésztakülönlegesség nagyon rendben van. Ha már itt járunk, akkor érdemes megnézni a hentesüzletet is, amely nagyon erős mediterrán húsfélékben, és japán árukban. Kapható itt brutálisan drága és brutálisan jó minőségű wagyu marha, de wasabi és furcsa japán csemegék is, de nincs hiány spanyol sonkákból, ugyanakkor akad vaddisznóból és szarvasból készült sonka is. Ez nem lesz a vegetáriánusok kedvenc helye.

(Fotó: Konrády Foods)

És ezt olvastad már?
Imádtunk fényképezni a Huawei legújabb telefonjával, a P60 Próval
További cikkeink a témában