Chili is van benne és Bíborka a neve.

Ahogy 1998 óta minden évben, úgy a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete idén is megválasztotta az év fagylaltját, ami a versenybe nevezett 81 fagyi közül nem más lett, mint

a békéscsabai Cafe One-t képviselő Fehér Gergő cukrász Bíborka fantázianevű, chilis, szedres, csokis alkotása:

Fehér Gergő elárulta, hogy helyi alapanyagokból készítette a Bíborkát, és hogy már egy ideje lehet kapni a Cofe One kávézóban

A második Koncz Andrea lett a gödöllői Sissi Fagylaltozóból balzsamos sült áfonyás, lágy kecskesajtos fagylaltjával:

A harmadik pedig Márton Brigitta a balatonfüredi Bagaméri Fagylaltozóból édes tejfölös, Cumberland mártással készülő fagyijával:

A versenyfagylaltok esetében kikötés volt, hogy csak természetes alap- és járulékos anyagokkal készülhettek, és kizárólag saját készítésű öntetekkel, variegátókkal ízesíthetők és díszíthetők lehettek.

Ezt figyeld:

Két magyar hely is a világ 50 legjobb pizzázója között végzett

Nagyon meg fogsz lepődni, hogy az egyik magyar hely milyen helyezést ért el.

Ez pedig hasznos lehet számodra:

Megérkezett a Player Grillkommandó, hogy rád rúgja a kertkaput

Megérkezett a kerti sütögetést támogató, grilltanácsadós kommandónk, de nem fogunk a földre teperni, és a kezedet sem csavarjuk hátra, pusztán segítő szándékkal toppanunk be a kertedbe ezzel a videósorozattal.

(Fotó és nyitókép: Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete / Papp Richárd)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Gyönyörű harmincassal búcsúztatjuk a hetet

Katja szereti az állatokat, magára is varratott néhányat

Trükkök, ha beütne a kajakóma a karácsonyi zabálástól

További cikkeink a témában