És az ország cukormentes tortája is kiderült.
A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete idén tizenötödik alkalommal rendezte meg a Magyarország tortája versenyt, amelynek győztese már meg is van:
Fodor Sándornak, a budapesti Habcsók Cukrászda cukrászának Napraforgó fantázianevű tortája lett, amelynek főbb alkotóelemei a pirított napraforgó, a vilmoskörte, a hársméz és a karamellizált csokoládé.
A második helyezett a budapesti Nándori Cukrászda csapata által készített „Őszi pitymallat” lett, míg a harmadik helyen a „Szabacsi rubato”, Lakatos Pál cukrász (Levendula és Kert Cukrászda, Szigetszentmiklós) alkotása végzett.
A Magyarország cukormentes tortájának pedig Füredi Krisztián, a tápiószecsői Hisztéria cukrászda Beszterce rózsája elnevezésű tortáját választották.