És az ország cukormentes tortája is kiderült.

A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete idén tizenötödik alkalommal rendezte meg  a Magyarország tortája versenyt, amelynek győztese már meg is van:

Fodor Sándornak, a budapesti Habcsók Cukrászda cukrászának Napraforgó fantázianevű tortája lett, amelynek főbb alkotóelemei a pirított napraforgó, a vilmoskörte, a hársméz és a karamellizált csokoládé.

A második helyezett a budapesti Nándori Cukrászda csapata által készített „Őszi pitymallat” lett, míg a harmadik helyen a „Szabacsi rubato”, Lakatos Pál cukrász (Levendula és Kert Cukrászda, Szigetszentmiklós) alkotása végzett.

A Magyarország cukormentes tortájának pedig  Füredi Krisztián, a tápiószecsői Hisztéria cukrászda Beszterce rózsája elnevezésű tortáját választották.

Ez is érdekelhet:

Megvan az év fagyija!

Chili is van benne és Bíborka a neve.

(Fotó: Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Vonzó karácsonyi képekkel hangolunk az ünnepre

A Xiaomival könnyebb az ünnepi készülődés

Mondunk öt tuti tippet, hogy a sapkaszezonban is kifogástalan legyen a frizurád

A Player kérdése: Nálad már beütött a karácsonyi kajakóma?
9% Naná, és nagyon keményen.
40% Igen, de menedzselhető.
51% Szerencsére nem.
Ezekkel a fotókkal sokkal jobban telik a karácsonyi punnyadás – figyelmeztetünk, nehéz lesz abbahagyni
Hirdetés