Ha gyorsan és egyszerűen elkészíthető szuperegészséges vacsorára vágysz, akkor ezt muszáj lesz kipróbálnod.
Ennyire egyszer, nézd csak:
Fogjunk hozzá!
Hozzávalók:
- 1/3 csésze méz
- 1/4 csésze szójaszósz (csökkentette nártriumtartalmú)
- 1 evőkanál darált fokhagyma
- 1 teáskanál friss darált gyömbér
- 50 dkg tisztított friss garnélarák
- 2 teáskanál olivaolaj
- apróra vágott zöldhagyma a díszítéshez
Elkészítés:
Egy tálba jó alaposan keverd össze a mézet, a szójaszószt, a darált fokhagymát és a darált gyömbért. Az így kapott a páclé felét öntsd rá a konyhakész garnélarákokra, jó alaposan rázd össze, majd 15 percre (de akár 8-12 órára) tedd be a hűtőbe.
Egy serpenyőben melegíts fel közepes lángon az olivaolajat, add hozzá a garnélarákokat, és addig főzd az egyik oldalát, amíg rózsaszín nem lesz (kábé 45 másodperc). Ezután fordítsd meg őket és hozzáöntve a megmaradt páclevet főzd tovább kábé 1 percig. Tálaláskor az apróra vágott zöldhagymával díszítheted.
Köretnek pedig barna rizst és/vagy párolt zöldséget ajánlunk hozzá.
Bon ápétit!
Ha meghoztuk a kedved, de nincs időd főzni, akkor pattanj fel a Netpincér oldalára és rendelj magadnak valami finomságot! Ráadásul most aztán már tényleg semmi nem gátol meg abban, hogy bárhonnan, bármilyen helyzetben rendelj, ugyanis kijött a Netpincér appja, méghozzá iOS-re és Androidra is.