Minimax értéken mozognak ezek a jelenleg is eladó budapesti kislakások, melyek példaértékűen mutatnak rá, hogy a luxust nem négyzetméterekben mérik. Ha épp nem keresel lakást, akkor inspirációként is érdemes megnézni, mennyit hoztak ki kreatív tulajdonosaik ezekből az apró terekből.

Lágy színek, alacsony bútorok

Ez a Fehérvári úti, harmincöt négyzetméteres ingatlan jó tanulópénz arra, hogyan lehet levegőssé és világossá tenni egy kislakást. A világos fából készült konyhabútor jól harmonizál a szintén világos padlóval, csempével és falakkal, hozzá pedig nagyon jó kontrasztot teremt a sötét, nagyon földközeli bútorokkal, melyek szintén a teret tágítják.

Kompakt berendezés, férfias színek

Az előző lakásnak jót tettek a világos színek, de természetesen nem mindenki rajong a lágy árnyalatokért. A sötétebb színek kedvelőinek például itt ez a szuper miklóstelepi stúdiólakás, ami annak ellenére, hogy mindössze harminchárom négyzetméter, érzékletesen szemlélteti, mennyit ki lehet hozni egy kis energiaráfordítással egy lakásból. A bútorok nem zsúfolják a lakást, a tömörfa konyha otthonos és ízléses, két személyes bárpult-asztallal, a kialakított hálószobafülkében pedig tolóajtós szekrénnyel.

Életteli színek, okos elosztás

Ha nem szeretjük az egyterű lakásokat, akkor érdemes példát venni erről a Lenkei utcai kislakásról. A harmincöt négyzetméteres ingatlant ügyesen elosztották úgy, hogy az előszoba, a nappali-konyha, a háló és a fürdő is külön helyiséget kapott. A fiatalosan felújított lakás színes, hangulatos és jól kihasznált is egyszerre.

Modern és rusztikus találkozása

Kreatív és elegáns megoldás, ha a modern, letisztult, világos bútorozáshoz hozzáteszünk egy kis nyersebb rusztikumot, ahogy ez a hűvösvölgyi stúdiólakás is teszi. A teljeskörűen felújított, erkélyes, harminchét négyzetméteres ingatlanban a spotlámpák és spotos csillárok, valamint a konyhabútor világos minimalizmusa nagyon ügyes párosítás a lépcsőzetesre vágott, mozaikos és rusztikus jellegű fallal, melyen akár még bantu szobrokat vagy bármilyen, egzotikus tárgyat is el tudnánk képzelni. Szintén ügyes a szélben lobogó, fehér függönyök tér- és fénybeengedő megoldása.

 

Szállodai luxus - Egy kislakásban!

Teljesen egy szállodában éreznénk magunkat ebben a Teve utcai eladó lakásban. Nem tudjuk, hogy az utca neve inspirálta a tulajdonost vagy dizájnert a homok- és teveszínek használatára, de nagyon jól sült el: luxusszintű hálót sikerült kialakítani ezzel a pasztellárnyalattal. A lakás kiváló példa arra, hogy még akár egy harminchárom négyzetméteres kislakásban is elférhet egy gyerekszoba, egy komoly felnőtt háló, és egy fullos, összkomfortos és reprezentatív amerikai konyha is.

Úgyhogy ha van egy kislakásod és eddig az volt a problémád, hogy ekkora térben nem lehet kreatívan gondolkozni, akkor ezt most reméljük sikerült egy életre elhessegetnünk.

(Képek: Otthontérkép.hu)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Óbudán vár a fotókiállítás, amit nemcsak látni, hanem tapintani is lehet

Hat nagyon komoly kocsi hat nagyon dögös lánnyal, de itt rád is szükség lesz!

Kényelem és nyugalom az autópályán, izgalom és őrület a stadionban – BYD Seal U-val a magyar–skót-meccsre

További cikkeink a témában