Mozgó, világító, programozott makettet készített a Modelart Presentation.

Idén először díjazott maketteket az egyik legjelentősebb építészeti lap, az Architizer a hagyományos A+ Awards-on. A Modelart Presentation a Benoy megrendelésére készített makettet az oslói Økern Sentrumról, ami végül „Special Mention” elismerést kapott a fizikai modellek kategóriában.

Az interaktív modell a norvég főváros következő jelentős fejlesztési területét (Økern) ábrázolja; ennek az egyik fő közlekedési csomópontjára tervezett a londoni Benoy egy vegyes használatú tömböt szabadidőközponttal, boltokkal, szálloda blokkal és egy irodatoronnyal.

A makett két részből áll: egy 1:1000 méretarányú modell a városi környezettel együtt mutatja be a tervet, egy integrált érintőképernyő segítségével, míg az 1:200-as projektmodell a részleteket mutatja, és egy hidraulikus emelő segítségével a belső terekbe is betekintést enged.

„Ez a díj is mutatja, hogy a digitális forradalommal párhuzamosan mennyire megnőtt a fizikai makettek népszerűsége”

– idézte Uzoni Pált, a Modelart Presentation alapítóját az Építészfórum. A kategória győztese a stúdióknál a Tsimailo Lyashenko and Partners lett, a diákoknál Alexander Long, míg a szabadúszóknál Benjamin Ennemoser.

Økern Sentrum, Oslo, makett
Megrendelő: Benoy
Építészet: Benoy, Hille Melbye arkitekter, Nils Tveit
Moderlart csapat: Domokos Áron, Nemes Balázs, Sütő István, Joel Csoma, Kozári Kristóf, Todor Nóra, Uzoni Pál, Szelestey Tamás

(Forrás: Építészfórum, Architizer, Fotók: Modelart Presentation/Facebook)

Ez is érdekelhet:

Jön az első Metaverzum Építészeti Biennálé

Az építészet és a dizájn nagyban formálja majd a metaverzumot, és óriási hatása lesz a kulturális és üzleti életre.

És ezt olvastad már?
Idén is eljön a karácsony, de semmi pánik, mutatjuk a tuti tippeket!
További cikkeink a témában