Ennek inkább fiziológiai okai vannak, mintsem lelki.

Bár elsőre perverz dolognak hangozhat, de valójában semmi szexualitás nincs a dologban. A 26 éves hegymászó Srinath Varma elmondása szerint ahogy egyre magasabbra mászik az ember, annál ritkább lesz a levegő, emiatt a véráralmás pedig lelassul. A szívnek tehát gyorsabban kell pumpálnia, ez a felfokozott állapot pedig érdekes helyzeteket okoz.

A huzamosabb ideig fennálló enyhe oxigénhiányos állapot miatt az ember gondolatai is megváltoznak, sokkal többször kell megállni és átvenni, hogy milyen feladatba kezdett bele.

Ebben az állapotban sokszor mindent megkérdőjelezünk, kicsit olyan, mintha elfelejtenénk azt is, hogy hogyan mozgassuk a testünket, ez sokszor elég ijesztő tud lenni.

mondta Varma.

Varma átélte a hegymászók legbizarrabb élményét is, az airplane bonert, vagyis a repülő merevedést. Ez a fent említett élettani folyamatok miatt jelentkezik a férfiaknál. A testünkben a vér ilyenkor hirtelen, nagy erővel tódul végig az erekben, ez pedig sokaknál merevedést okoz. Varma 4500 méter magasan tapasztalta a jelenséget, vannak, akiknél később, a csúcson jelentkezik.

Ezt egyébként azért hívják repülő merevedésnek, mivel a férfiak ezt sokszor repülés, egészen pontosan emelkedés közben élik át. A kabin légnyomása ekkor alacsonyabb lesz, a szív emiatt erősebben pumpálja a vért a testünkbe, vérbőséget okozva ezzel, ami pedig merevedést eredményez.

Ez is érdekelhet:

Kellemetlenül pofán csap ez a pár másodperc, hogy mit okozol a cigizéssel

Nem csak magadnak és a melletted lévő passzív dohányosoknak ártasz.

Via

És ezt olvastad már?
Idén is eljön a karácsony, de semmi pánik, mutatjuk a tuti tippeket!
További cikkeink a témában