Öt éven át figyelik majd, beválik-e.

Kísérleti jelleggel szilárd, tartós, több mint kilenctonnányi újrahasznosított műanyagból épült körforgalom Aszódon a Szabadság térnél, a Pesti út és a Deák Ferenc utca csomópontjában a Magyar Közút Nonprofit Zrt. beruházásában. Mindennel együtt – a meglévő burkolt felület újrafelosztásával, a műanyagelemek rögzítésével, a burkolati jelek és a KRESZ táblák módosításával – három nap alatt végeztek is, az összköltség 38 millió forint volt.

A műanyag terelőelemek időjárásállóak, rendkívül kemények és ellenállóak, felületük színezett, a tetejük vörös, oldaluk fekete-fehér csíkozású. A technológia kezelni tudja az út egyenetlenségeit is, mechanikusan könnyen megmunkálható. Az elemek alján lévő mélyedések elvezetik a felszíni vizet.

Mint valamennyi kísérleti programnál, ebben az esetben is a kivitelezést követően öt éven át mérnök és laborfelügyelet kíséri figyelemmel a fejlesztés meghatározott paramétereit, és vizsgálja a közlekedési, fenntartói, környezetre gyakorolt hatásait. Az így gyűjtött fenntartói tapasztalatokat, minősített vizsgálatokat követően derülhet ki, érdemes-e máshol is alkalmazni az új módszert.

(Forrás: Magyar Közút)

Ez is érdekelhet:

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Az Asus dobja piacra elsőként az AI-laptopok új generációját

Szaftos húsokért, bomba jó sörökért és lazán elegáns hangulatért ide kell beülnöd

A jövő tükrét mutatja Párizsnak a La Grande Arche

További cikkeink a témában
Hiánypótló funkcióval bővült a világszerte használt magyar szoftver
Hirdetés