Íme a HulladékCápa, a kanálisok roombaporszívója, a vízi szennyeződések aratógépe és terminátora, ami megtisztítja folyóinkat a műanyag- és egyéb szennyeződésektől.

Józan gyanakvással figyeljük egy ideje a környezeti problémákat gyorsan, olcsón, frappánsan és persze új problémák generálása nélkül megoldó szerkentyűket, a marketing greenwashingot kapásból osztjuk hárommal, miközben persze nyitottak és kíváncsiak maradunk, reménykedünk a valóban jó megoldások megtalálásában.

Reméljük tehát, hogy a WasteShark, a HulladékCápa is ilyen. Mert jól néz ki, jó koncepció és fontos ügyet szolgál. Szóval ez egy „vízidrón”, ami emissziómentesen dolgozik tavakon, folyókon, csatornákon, kikötőkben,

a kanálisok roombaporszívója, a vízi szennyeződések aratógépe és terminátora, ami nemcsak megtisztítja a városainkat a műanyagtól és a biomasszától, de méréseket is végez és adatokat is gyűjt.

Nézzék csak, milyen elszántan falja a trutyit!:

Automata módban akár tíz órán át képes ténykedni egyhuzamban, és akár napi egy tonna hulladékot számol fel egy nap. 180 literes tartályában összegyűjti a szemetet és az algát, majd kiszállítja azt a partra. 4G kompatibilis, távolról is irányítható, méri, merre jár, és mit talál ott.

Tehát, mint fentebb mondtuk, reménykedjünk abban, hogy széles körben használható lesz, és legalább fele annyira hasznos, mint amilyennek mondják.

(Fotó: facebook.com/RanMarineTechnology)

Ez is érdekelhet:

És ezt olvastad már?
Hazai pálya számodra a vaktérkép? Bizonyítsd be!