Ma már sokaknak napi rutin, hogy saját kulaccsal vagy saját bögrével indulnak el otthonról, hogy saját tárolódobozt visznek magukkal, és abba kérik az elviteles ételeket. Mondjunk nemet bátran az egyszer használatos műanyagokra!

A legismertebb „közellenség” a szívószál, amelyeket a dm üzleteiben papírra cseréltek, továbbá szilikon és fém változatok is elérhetők már. Az egyszer használatos szatyroknak is egyre többen búcsút mondanak, így tett a dm is, helyettük strapabíró táskákba érdemes pakolni. Ha mégis műanyagot viszünk haza, akkor tegyük meg azt a minimumot, hogy szelektíven gyűjtjük.

Műanyagmentes fürdőszoba – nem csak júliusban

A minél kevesebb hulladék elvét a fürdőszobában is érdemes követni, a csomagolások, környezetbarát alapanyagok és a natúrkozmetikumok vonalán elindulva bárki megteheti az első lépéseket. Ha többfunkciós terméket választunk, akkor is kevesebb lesz a csomagolóanyag. A dm folyamatosan dolgozik azon, hogy új, környezetbarát megoldásokat alkalmazzon. Az alverde
natúrkozmetikumok tubusai minimum 50 százalékban, a flakonok minimum 98%-ban újrahasznosított anyagot tartalmaznak, a SEINZ. férfiaknak szóló kozmetikumok esetén a tusfürdők és samponok csomagolásai 94% újrahasznosított anyagot tartalmaznak.

Kis lépések, nagy hatás – Kezdd kicsiben!

Választásainknak hatása van környezetünkre, már azzal is sok műanyagot spórolhatunk meg, ha utántöltőt választunk, ha figyelünk rá, hogy a flakonok újrahasznosított műanyagból készülnek, vagy hogy a termék csomagolása lebomló-e. A termékek jelzései, a különféle ökocímkék, logók is a
segítségünkre lehetnek. A dm Kezdd kicsiben! facebook zárt csoportja azokra a kis lépésekre hívja fel a figyelmet, amelyeket a hétköznapokban megtehetünk, ha a fenntarthatóságot szeretnénk beépíteni a mindennapok gyakorlatába.

A cikk elkészítésében együttműködő partnerünk volt a dm.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Az Asus dobja piacra elsőként az AI-laptopok új generációját

Reneszánsz nő a nap csaja

Tévhitek a péniszedről

További cikkeink a témában
Titkos helyek, amiket csak a hajósok ismernek Horvátországban
Hirdetés