A Nakiri egy tradicionális japán szakácskés, amelyet főként zöldségaprításra használnak. A kés markolata fából készül, pengéje pedig rozsdamentes acélból, emellett mindkét oldalon élezve van. Ja és amint az ember ránéz, majd a kezébe fogja, valami különös érzés kerítheti hatalmába. Mintha ezeknek a vágóeszközöknek saját lelkük lenne.

Egy kis szakértelemmel – na jó, nem kevéssel –, valamint a megfelelő felszereléssel pedig akár mi magunk is elkészíthetjük. Valahogy így:

Természetesen, ha eredeti Nakiri késre vágyunk, akkor jobb lesz előkészítenünk a pénztárcánkat, ugyanis egy-egy díszesebb, minőségibb darabért kisebb vagyont kell kipengetnünk.

Ez is érdekelhet:

Mutatjuk a Balaton fölött lebegő bárt, ahol a legjobb elszürcsölgetni egy koktélt

A Balaton északi partjának számos kiemelt pontja van, a balatonalmádi Hunguest BÁL Resort pedig szó szerint is az: legalábbis a Skyrose Bar lélegzetelállító panorámát nyújt a magyar tengerre.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Mutatunk egy őszi fesztivált, ami az újbort és a libás ételeket ünnepli

Milyen borospoharak léteznek, és melyikből mit igyunk? Mutatjuk, hogy miért nem mindegy!

Hajítsd messzire a sablonokat, rendezd be úgy a lakásod, amire mindenki emlékezni fog!

További cikkeink a témában