A Balaton északi partjának számos kiemelt pontja van, a balatonalmádi Hunguest BÁL Resort pedig szó szerint is az: legalábbis a Skyrose Bar lélegzetelállító panorámát nyújt a magyar tengerre.

A Balaton-felvidék az ország egyik legnépszerűbb úti célja, nem véletlenül: a természet változatos és lenyűgöző, számtalan látnivalóval, kulturális és gasztroprogrammal. Eléggé biztos tipp oda menni nyaralni, elvégre aktív és passzív kikapcsolódásra is tökéletes helyszín.

Eleve adott a Balaton, Közép-Európa legnagyobb tava, a kiindulópont legyen most Almádi, mindjárt mondjuk is, miért. A közelben ott van Füred, egy ékszerdoboz a hazai városok közt, szintén egy kőhajításnyira Veszprém, ami az idén Európa Kulturális Fővárosa, noha a programjait gondosan szétteríti az egész régióban. Szinte korlátlan mennyiségű eseményt választhatsz a legkülönbözőbb koncertektől a szabadtéri színházon át az inotai fesztiválig.

Ha pedig a természetben oldódnál fel, arany életed lesz: önmagában a Balaton-felvidéki Nemzeti Park számtalan programot kínál, de a hosszan a tó fölé tornyosuló fennsíkon jellegzetes tanúhegyeket, bazaltformációkat, barlangokat találsz, változatos növényvilággal, borászatokkal.

És akkor ott van még maga a Balaton-part, ahová elég lesétálnod, és máris felidéződik egy csomó nyári élmény. Ezt a partszakaszt viszont teljesen új perspektívából is megismerheted a balatonalmádi Hunguest BÁL Resort tetején lévő Skyrose Barból:

„A Balaton tetején” – mondja a 13. emeleti bár szlogenje, méltán, elvégre a 270 fokos panoráma olyan látványt nyújt, amibe önkéntelenül is hosszú percekre belefeledkezel. Bár az előbb koktélozást írtunk, nem feltétlenül kell azzal kezdened az ismerkedést. Ha felmész egy jó kávéra, ilyen hangulat fogadhat:

Napközben tiéd a part: az éppen egy éve, komoly felújítás után átadott, 209 szobás hotel saját partszakasszal büszkélkedik. Jól felszerelt sparészleg, szaunákkal, medencével és relaxzónával, mégis a csúcs a Skyrose Bar.

Ide nemcsak a szálló vendégei jöhetnek fel, baráti társaságoknak, pároknak is adott a lehetőség, ráadásul egész évben gyönyörködhetsz a kilátásban.

Igaz, a Balatont még most is a nyárhoz kötjük igazán, de a tó őszi-téli látványa erről a kitüntetett pontról valóban különleges élmény. És akkor még nem is beszéltünk a koktélokról...

Klasszikus koktélokat – Manhattan, Tequilia Sunrise, Margarita, Classic Martini – ugyanúgy megtaláltunk, mint a divatosabb Aperol Spritz, Cosmopolitan, Hugo vonalat.

Mi viszont – érthetően – a helyi specialitásokra vetődtünk rá, ahogy a menü mondja, a Some Kinda Buzz kedvéért.

A Balaton koktél sárga- és őszibarack likőr, gyöngyözőbor és citromlé édeskés-frissítő keveréke; a BÁL GT a gin-tonikot levendulasziruppal küldi meg; a Bellini barackpürével, míg a Kir Royal áfonyalikőrrel bolondítja a proseccót.

Ha kávézni már, koktélozni még nem akarsz, akkor persze a hagyományosabb italok széles kínálatából válogathatsz.

Itt nemcsak alkoholra kell gondolni, de azért zömmel mégis arra: azon ritka helyzetek egyike például, amikor egy apátság csábít, nevezetesen a Pannonhalmi Főapátság kézműves söreit kóstolhatod meg.

De találsz pálinka– és likőrkülönlegességeket is, biztos, hogy nem hagyod el szomjasan a helyiséget.

A Skyrose Bar tehát önmagában is nagy élmény, relax, új ízek, új ingerek, színtiszta élvezet. És mindez egy különleges környezetben, ahová nem kérdés, hogy vissza akarsz majd térni.

Ez is érdekelhet:

A szezonon kívüli Balaton ezeken a fotókon káprázatosabb, mint a nyári

Bartha Dorottya hipnotikus képeit a holtszezonbeli Balatonról hosszasan elnézegetjük, időről időre visszatérünk hozzájuk, no meg a mellettük lévő hol informatív, hol lírai leírásokhoz.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Az Asus dobja piacra elsőként az AI-laptopok új generációját

Reneszánsz nő a nap csaja

Tévhitek a péniszedről

További cikkeink a témában
Titkos helyek, amiket csak a hajósok ismernek Horvátországban
Hirdetés