A szervezeted mindig figyelmeztet, a kérdés, hogy felismered-e a jeleket.

Testünk egy jól kalibrált szerkezet, amiben megállás nélkül zajlanak a különböző összetett folyamtok. Ha valami hiba csúszik a gépezetbe, szervezetünk jelzi, amit ha figyelmen kívül hagysz, (akár egészen komoly) egészségügyi problémákhoz is vezethet, például olyanokhoz, mint:

Álmatlanság, ingerlékenység, lábgörcsök

A tested magnézium és kálium után sóvárog mindennél jobban. Amire ebben az esetben nagyon szükséged van, az a paradicsom, a narancs, a banán és a spenót.

Száraz bőr

E-vitamint akar a szervezeted, amit zöldségekből, diófélékből és halfélékből könnyen pótolhatod. Érdemes rá odafigyelni, mert a száraz bőr nemcsak esztétikailag mérsékelten vonzó, de még könnyebben is irritálódik, allergizálódik és sebesedik ki.

Édesszájúság

A depresszió, a stressz és kimerültség egyik jele, ha hirtelen elkap az érzés, hogy valami édeset kellene enni zabálni, szervezeted ilyenkor  jutalmazási központokat aktivál az agyban, és glükózt kér. Hogy elkerüld az elhízást, étcsokoládéhoz vagy mézhez nyúlj inkább, ne a cukros-mázos péksüteményekhez.

Fogínyvérzés

A fogíny állandó vagy hirtelen vérzése a C-vitamin hiányát jelenti. Kábé ezt a legkönnyebb pótolni, mondjuk citrusfélékkel, spenóttal, zöld és piros paprikával, paradicsommal, káposztával, karfiollal, esetleg brokkolival.

(Forrás: Bright Side)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Harmincegy éve nő vezeti Budapest legnépszerűbb, sokat látott sztriptízbárját – A nagy Marilyn-sztori a Playeren

Nagyon dögös ez a Dodge Hellcat, és ott van még mellette Ivett is

Ideje lenne elkezdenünk jógázni. Rositával

További cikkeink a témában