A Nickelback idén október 16-án fog fellépni nálunk, és úgy fest a kanadai pop-rock zenekar rajongóinál sokkal lelkesebbek azok, akik rohadtul nem akarnak részt venni a koncerten. Iszonyatosan vicces és elegáns savazás indult a Facebookon, amin még akkor is röhögni fogsz, ha épp nincs bajod Chadékkel.

A Nem leszek ott a Nickelback koncerten 2015 csoportnak már több mint ötezer tagja van, akik lelkesen adják el nem létező jegyeiket és mutatják be nem létező Nickelbackes relikviáikat.

 

A dolog már egyre metábbá válik: ha belépsz a csoportba, azzal igazolod, hogy ott leszel a nem leszel ott eseményen? Ebbe már kicsit belesajdul a fejünk, most akkor vissza kéne igazolni, hogy nem leszünk ott azzal, hogy ott leszünk?

Amúgy a Nickelback alázás nem mai kezdeményezés: tavaly például Londonban indított egy srác Kickstarter kezdeményezést “Don't let Nickel Back” néven. Habár Chad Kroegerék nem is terveztek semmilyen koncertet a közeljövőben Londonban, a zenerajongó Craig Mandell szerette volna megelőzni, hogy a zenekar az angol fővárosban játsszon. Mandell az ötletet barátjától, Andrew Goldintól vette, aki ugyanezzel a módszerrel elérte, hogy kedvenc zenekara, a Foo Fighters koncertezzen Richmond, Virginiában. A kickstarteres leírásból nem derült ki, hogy Mandell csupán trollkodott-e ezzel a projekttel, de az ötlet nem örvendett egyöntetű népszerűségnek – ahogy a magyar Facebook-oldalon is lehordta őket az egyik júzer:

Nem lehet pontosan megmondani, mi az, amit ennyire utálni lehet a Nickelbackben. Oké, hogy sokszor egy sablont használnak és csutkára ugyanúgy hangzik néhány számuk, például a Someday és a How You Remind Me, de ezt valljuk be, elég sok zenekarnak fel lehet róni. (Azért álljon itt a bizonyító videó, muhaha):

Szóval valljuk be, hogy rengeteg AC/DC szám is eléggé ugyanúgy hangzik, mégis mekkora rocktörténeti legendák. De őket például nem választották a Rolling Stone olvasói 2013-ban a világ második legrosszabb bandájának, közvetlenül a Creed után. Plusz a zenehallgatós-randizós oldal, a Tastebuds.fm is Lady Gaga és Justin Bieber szintű zenei turnoffnak minősítette a Nickelbacket.

Te ott leszel a Nickelback koncerten?

Amellett, hogy a zenekar elég sok sablont használ fel a zenei alapban, rengetegen a témaválasztást is emlegetik. A "szerelemtől szerelmes leszel, én én vagyok igazából, hülye voltam, de majd megjavít mindent az élet, holnap már nem ma lesz” típusú, komplex, platónt és a High School Musicalt is sírbaalázóan mély topikok úgy fest a harmincadik ugyanolyan tartalmú és hangszerelésű szám után már kiverték a vájtfülűeknél a biztosítékot. Áll ez a magyar közönségre is, akiknek a bejegyzésein még mindig nagyon nevetünk.

 
 

Tetszett a cikk? Akkor add tovább, ugyanis a cikket megosztók között nem sorsolunk ki húsz jegyet a Nickelback koncertre!

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Óbudán vár a fotókiállítás, amit nemcsak látni, hanem tapintani is lehet

150 000 táncoló robotfűnyíró: a technológia a fejlesztés mögött

Kényelem és nyugalom az autópályán, izgalom és őrület a stadionban – BYD Seal U-val a magyar–skót-meccsre

További cikkeink a témában