A New York Times bloggere megvizsgálta, miért nem jön össze rendszerint a csajoknak az orgazmus az egy éjszakás kalandok során.

„Natasha Gadinsky 23 éves, és az állítja, nem bánt meg semmit a főiskolás évei során. Kivéve egy alkalmat a Brown egyetemen, amikor összejött egy sráccal. Miután a srác elélvezett, mondta Natasha, láthatóan nem érdekelte, hogy ő elélvez-e. Amikor legközelebb is összejöttek, ugyanez történt. Még csak nem is érdekelte, mondja Natasha Gaidinsky, aki egészségügyi menedzserként dolgozik New Yorkban. »Még csak meg sem próbálta.« Azonnal elaludt, ő pedig a mennyezetet bámulta. »Nagyon ideges voltam« – mesélte Natasha.

Natasha Gadinsky pontosan azzal szembesült, amivel előtte több generációnyi nő: az alkalmi szexuális együttlétek során nem kapják meg azt a fizikai kielégülést, amit a férfiak rendszerint igen.”

Így kezdődik a NY Times cikke, majd tudományos alátámasztásként egy Kinsey Intézet által végzett kutatást is idéz. Nemrégiben a neves amerikai intézet hatszáz egyetemista hölgyet kérdezett meg tapasztalatairól. Kiderült, hogy azoknak a nőknek, akik kapcsolatban élnek, kétszer annyi esélyük van az orgazmusra, mint azoknak, akik egy-egy estét hancúroznak random arcokkal.

Egy másik kutatás során öt év alatt 21 ezer egyetemistát kérdeztek meg élményeikről. Ebből kiderült, hogy egy éjszakás szexcsaták során a megkérdezett nők mindössze negyven százaléka jutott el orgazmusig. Ezzel összefüggésbe hozható az a felfedezés, mely szerint a meginterjúvolt srácok többsége nem fókuszál arra egy éjszakai kaland során, hogy a partnere elélvezzen.

Szóval hiába vágnak bele a csajok a skalpvadászatba és cipelnek alkalmi partnereket kéróra, az orgazmusok esélyét tekintve az egyenjogúság még messze van.

Dr. Paula England szociológus szerint a helyzet az, hogy sok nő számára biztonságos kapcsolat kell ahhoz, hogy a szex orgazmussal is járjon. „Sokan egy ilyen alkalmi, rövid viszony során nem tudják elmondani, hogy pontosan mire lenne szükségük.”

Egy másik szakember, Dr. Debra Herbnick pszichológus szerint hiba onnan nézni, hogy a nők számára az orgazmus az egyetlen cél. „Kik vagyunk mi, hogy kijelentsük, hogy a nőknek mindenképpen orgazmus kell?”

Casey Romain 22 éves egyetemista úgy véli, nem is az számít, hogy jó-e a szex, hanem az, hogy ha csak rövid időre is, de intim közelségbe kerüljön valakivel, ami segít átvészelni a hetet.

A probléma tehát összetett: egyrészt egy egy éjszakás kaland túl rövid idő ahhoz, hogy a nők nagy része olyan hangulatba kerüljön, hogy el tudjon élvezni, ami akkor sem egyszerű mutatvány sokak számára, ha az alkalmi arc mindent megtesz az ügy érdekében. Másrészt sok alkalmi arc nemhogy tesz meg mindent az ügy érdekében, hanem befejezettnek tekinti az estét, ha ő megkapta, amit akar. De miért nem követnek el a tesók mindent, hogy a lánypajtásuk is élvezhessen? A válasz, hogy rendszerint lusta genyák vagyunk, mert meg sem próbáljuk.

Te mit gondolsz, mi lenne a megoldás? Igyekezzünk mi, férfiak jobban, hogy összejöjjön nekik is? Vagy kit érdekel? Nyomj rá egy opcióra, mert kíváncsiak vagyunk, mi az általános vélemény ezzel kapcsolatban.

Szóval

(Fotó: Rankin's: Cheeky)

És ezt olvastad már?
Megdőltek a napi melegrekordok szerdán, 39 Celsius-fok fölé emelkedett a hőmérséklet