Állandó a feszültség a szöveges feladatok hasznosságát valló tanárok és a szöveges feladatokat utáló diákok között. Pedig nem a műfajjal van baj, hanem a néha bugyuta feladványokkal és a motivációhiánnyal. Nézzük, mi a helyzet egy életszerű példával és egy pakk Millerrel!

Laci szombat este elment bulizni, mert egész héten sokat dolgozott, és hétévégén kicsit szeretett volna kitárazni.

Megérkezett kedvenc szórakozóhelyére, és rögtön beruházott egy üveg Millerre. Ekkor 19:55 volt. Annyira szomjas volt, hogy hipp-hopp lecsúszott a 0,33-as, közben megjöttek a haverok is. 20:00 és 21:00 között Laci 15 percenként ivott egy sört, de Laci szeret pontosan bulizni, ezért 20:00-kor itta az órában az elsőt, és 21:00-kor az utolsót.

21:00 és 22:00 között bement egyedül táncolni a táncparkettre, hogy gyakoroljon, mire megjönnek a csajok, ő legyen Komár Laci. 22:00-kor újra megszomjazott egy remek hideg sörre, viszont kedvenc cimborája, Dani otthon felejtette a pénzét, ezért megkérte Lacit, hogy hívja már meg őt egy sörre. 22:00 és 24:00 között Laciék összesen kilenc üveg Millert ittak, és ennek Dani pont a kétharmadát vállalta magára.

24:00-kor megjöttek a csajok, és Lacinak négy lány is nagyon tetszett, ezért mindegyiket meghívta egy sörre, de magának csak egyet vett, hogy a másik kezével tudja pörgetni ritmusra a leányokat. Az egyik lánynak nagyon megtetszett Laci, a többi három Danival ment tovább bulizni. (Szép volt, Dani!) Laci és Liza (így hívták a szerencsés leányt) hajnali 04:00-ig táncoltak, majd hazamentek, de azért előtte még kikértek egy-egy üveg sört, a kilépőt.

A kérdésünk: hány üveg Millert ivott Laci?

A helyes megfejtést "Laci és a Millerek" tárggyal küldd el november 5-ig a jatek@player.hu e-mail címre a telefonszámoddal együtt – ha egyike vagy a leggyorsabb ötnek, és számolni is tudsz, már a tiéd is egy négydarabos Miller minipakk. Így néz ki:

Sok sikert, Lacinak pedig egészségére! Ha pedig kíváncsi vagy a budapesti éjszaka nagyasszonyára, bemutatjuk neked Papp Reginát!

(x)


És ezt olvastad már?
Barátaik és ellenségeik hangját is felismerik a vízilovak