Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Teljesen mindegy, hogy épp hol van az ember vagy melyik tömegközlekedési járgányon utazik, szinte mindenütt bele lehet botlani egy nyálasan egymásba gabalyodó párba. De vajon mi állhat ennek a jelenségnek a hátterében?

Miért éreznek egyesek késztetést arra, hogy még egy nagyobb bevásárlóközpontban is nekiessenek a párjuknak a fagyasztott borsók között? Elsőre talán azt hinnéd, hogy nem tudja legyőzni féktelen vonzalmát, pedig a valóság egészen más.

A tanulmány keretein belül 349 fiatalt kérdeztek meg, illetve kértek meg, hogy pontosan meséljék el a nyilvános smárolással kapcsolatos tapasztalataikat, például hogy miért csinálták és a szerencsétlen szemtanúk miképp reagáltak. Az eredmények szerint 33 százalékuk vett már részt ilyesmiben legalább egyszer. A nők és a férfiak aránya megegyezett, tehát ezen a téren nincs különbség a nemek között.

A miértekre adott válasz viszont sokkal érdekesebb. A srácok körében a leggyakrabban emlegetett ok az volt, hogy ezzel akarták bizonyítani, illetve emelni társadalmi pozíciójukat. Ennél valamivel kevesebben mondták, hogy ezzel a kis akcióval a többi férfi számára kívánták jelezni, hogy esélytelenek vagyis így akarták elriasztani a riválisokat. Persze akadtak a megkérdezettek között olyanok is, akik csupán szórakozásból tették.

Ezzel szemben viszont a nők leggyakrabban azért csókolgattak meg valakit nyilvánosan, hogy ezzel tegyék féltékennyé az előző barátjukat, abban a reményben, hogy az majd újra össze akar jönni velük emiatt. Azért ez egy kissé furcsa és hihetetlen, de láttunk mi már néhány különleges női praktikát az életben.

Ezeken kívül volt még egy érdekes eredménye ennek a tanulmánynak, mégpedig az, hogy mindegyik srác meleg azok közül, akik kavartak már másik pasival nyilvános helyen, ellenben egyik lány sem vonzódik saját neméhez azok közül, akik smároltak már másik csajjal.

A gyengébbik nem tagjai nem vonzalomból másznak egymásra mások szeme láttára, csupán szórakozásból, illetve azért, hogy bizonyítsanak magukról valamit, például hogy mennyire kalandvágyók és hogy beindítsák az őket bámuló hapsikat.

Végeredményben pedig a férfiak jöttek ki jobban az egészből, hiszen a megkérdezettek közül a legtöbb pasi azt állította, hogy elérte vele amit akart és pozitív visszajelzéseket kapott utána. Ellenben a nők megítélését csak rontotta, nem menőnek, inkább könnyen kaphatónak bélyegezték őket. Alighanem erre mondják, hogy létezik az a bizonyos kettős mérce, nem igaz?

(via)

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.