Budán a vendégek kritikusabbak – hangzott el az interjú egy pontján, és akár így van, akár nem, a Burger's Bar mindenképpen úgy teljesít, hogy arra panasz nem lehet. Kolosy tér vigyázz, jövünk!
A Burger's Bar 2014 márciusában nyílt, és pár hónap után a nemzeti Hamburger Dayen el is nyerte a a készítők versenyének második helyét, ami nagyon jó teljesítménynek számít egy ennyire friss helytől. Ha kicsit mögé nézünk, azért látjuk, hogy a tulajdonosi kör nem ma kezdte, hiszen hozzájuk fűződik az Azteca nevű beülős (illetve kiszállítós) hely a hetedik kerületben, valamint az Arizona Grillparázs házhozszállítós is.
Ennek köszönhető az is, hogy noha csak fél éve etetik a környéket, máris meghatározó hellyé váltak, és bőséges törzsvendég-körrel is rendelkeznek. A fiatalokból álló csapat mára nagyon szépen összecsiszolódott, és felnőtt a feladat nagyságához, ami egy remek dolog, de beszélhetnénk a pultos hölgyekről is, akik mindig mosolyogva és segítőkészen várják a betérő vendégeket. Nagy előnye az étteremnek , hogy tudja mit akar, és hogy merről merre megy, így a folyamatos tesztelés mellett állandó eleme a minőség, illetve annak a biztosítása, valamint a gyártás standardizálása, így a későbbiekben akár egy franchise sem elképzelhetetlen – de ez még a jövő év zenéje.
Ezen a ponton be is vonultunk a konyhába, ahol a központi séf, Pintér Gergely rögtön neki is állt a vacsoránknak, én pedig tovább faggattam arról, mi hogyan készül. Ezen a ponton mindenképp meg kell emlékeznünk Takács Attila séfről is, akinek elhivatott munkája nélkül nem tartana ott az étterem, ahol.
A hamburgeres vonal mellett alapvetően a karibi térség ételeinek szentelnek még nagyobb figyelmet (cajun és creol food), így kaphatóak Po' Boy szendvicsek, jambalaya, sőt, még kecskés curry is volt, de az sajnos mostanra már lekerült az étlapról. A burgerek is kétfelé oszlanak az étlapon, az egyik rész a kedvencek helye, a másikon pedig össze lehet rakosgatni különböző alkotórészeiből őket.
Az egyes szendicsekhez saját pékáru érkezik, a védjegyük a mákos, császárra emlékeztető zsemle, de van itt klasszik burger-buci, Marmorstein ciabatta, valamint nemsokára gluténmentes zsömle is kérhető majd. A húspogácsa marhanyakból készül, 12 dekás, fűszerezése pedig só, bors, worchester, ketchup, dijoni, és egy kevés titkos összetevőből áll. Néhány ilyen fel is került a rostlapra, hogy ott nyerje majd el végső formáját a szendvicsekhez.
A belevalók és a szószok javarészt házi készítésűek, ugyanúgy ahogy a köretként válaszható kétfajta sült burgonya is: az egyik hasáb, a másik pedig előfözött, apróbb kivitelű steak-krumpli formájában érkezik az éhes vendégek tányérjára.
Most kivételesen nem álltunk meg a burgereknél, hanem lett egy jó kis érlelt sertésoldalasos szendvics, házi barbecue-szósszal, kifliben. Úgyszintén elkészült az új étlap hírnökeként egy quesadilla is, benne minden jóval, azaz mangóval, babbal, korianderrel, tejföllel, salsával és avokádókrémmel, na meg benne egy kellemes adag pácolt, grillapon elkészült csirkemellel.
És, hogy milyen burgereket kóstoltunk végül? Az első egy klasszik volt (1240 Ft), sajttal-baconnel, paradicsommal, salátával, hagymával, és a speckó házi szósszal. A második versenyző egy ciabattában érkezett, és tükörtojással, valamint jalapeno-karikákkal volt szerelve. Természetesen nem maradhatott el a fentebb említett verseny díjnyertese sem, azaz az EgetVelő burger sem (1390 Ft), amelyben sertésvelő adja a másik pofont. A quesadilláról és az oldalasosról már megemlékeztünk, mellé pedig a házi hasábot (290 Ft) házi szószba, barbecueba, citrusos majonézbe, füstös chipotle szószba, vagy az Up to million fantázianevű asztalcsapkodóan csípős öntetbe mártogathatjuk. Ez után tuti szükségünk lesz némi házi szörpre vagy limonádéra – az az egy szerencsénk, hogy az is akad.
Ízvilágra minden burger nagyon gazdag, érezhető, hogy nem csak úgy össze lettek dobálva, a húspogácsa fűszerezett, de (ami nekem külön bejön) simán ki lehet belőle venni a marha ízét. A zsömlék kellemes textúrájúak, és a nem burger-jellegű tételek is túlmutatnak a máshol kapható, hasonló jellegű ételeken: a visszapirított oldalas boldogan ropogott, a quesadilla pedig nagyon szépen hozta azt a tex-mex ízvilágot, amit kerestünk.
És hogy mi várható a jövőben? Az előre készített burgerétlap meg fog duplázódni a közkedvelt tételek pedig a ház burgerei címen fix helyet kapnak majd. Amit sikerült megtudnunk, hogy lesz például kolbászos ráknyárs, naked burger (zsömle nélkül), és több desszert is, mint például a mousse, vagy a sajttorta.
Ja igen, ha már itt tartunk, majd elfelejtettem, de a végén még rámentettünk egy brownie-val is, ami tökéletesen tette fel a koronát az étkezésünkre. A Burger's Bar egy fél év alatt nagyon komoly és meghatározó helyévé vált, nem csak a harmadik kerületnek, hanem a budai burgerfronton is, sőt, Pestnek is dícséretére válna. Csak így tovább!
Megkóstolnád?
Ha szeretnéd te is megkóstolni Óbuda egyik legjobb burgerét, válaszolj a következő kérdésre, és 1-1 olvasónk 2500 forintos kuponnal lehet gazdagabb.
Milyen konyha jelenik meg hangsúlyosan a Burger’s Bar kínálatában?
A. Finn
B. Cajun/Creol
C. Thai
A helyes megfejtést küldd el a [email protected] e-mail címre, a tárgyrovatba írd azt, hogy Burger’s Bar! A határidő október 14-e. A győzteseket e-mailben értesítjük! Sok szerencsét!
(Fotó: Tóth István)