A kedvenc vízesésében nyugszik.

Vang Hsziang-csün népszerű kínai influenszert és környezetvédőt Glacier Bro becenéven ismerték a legtöbben, videói a gleccserek világát mutatták be, és a klímaváltozás következményeire hívták fel a figyelmet. A szecsuani születésű férfi gleccserek tucatjait járta be, videói, amelyeken jégmezőkön botladozva lelkendezve számol be gleccserbarlangok és -alagutak felfedezéséről, gyorsan népszerűek lettek.

A BBC beszámolója szerint a harmincéves környezetvédő egy gleccservízesés megtekintése közben az olvadó gleccser jeges vizébe zuhant december 20-án Tibet északi részén, Lhari megyében. Holttestét nem találták meg, de közösségimédia-beli profilján gyászjelentés tűnt fel.

„Fivérem immár örökre kedvenc vízesésében nyugszik. Egész életében megszállottja volt a gleccsereknek, az életét adta értük. Ez a legjobb végső nyughely számára” – olvasható a nekrológban. Egy, a kínai közösségi médiában terjedő videón látszik, amint Vang egy sziklára felmászva elveszíti az egyensúlyát egy vízesés lábánál, majd a gyors sodrású jeges vízbe esik.

A keresésére indult mentőcsapat egyik tagja azt mondta a Global Times című angol nyelvű kínai lapnak, hogy Vang Hsziang-csün valószínűleg egy jégtábla alá sodródott, ahonnét "szinte lehetetlen" élve kikerülni.

Vang Hsziang-csün hét év alatt több mint hetven gleccsert fotózott le, és felszólalt egy klímaváltozással foglalkozó ENSZ-konferencián is. „Csak a helyszínen lehet igazán látni, milyen gyorsan olvadnak a gleccserek” – mondta korábban egy interjúban.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: BBC, MTI)

És ezt olvastad már?
Konkrétan betiltja a dohányzást Új-Zéland
Rengeteg fotód, videód, nagy fájlod van? Megtelik a géped? Itt a megoldás, ha állandóan tárhely gondokkal küzdesz!