Szorosan összefonódott az Omega és a NASA neve, így nem meglepő egy újabb Hold tematikájú karóra. A Speedmaster Dark Side of the Moon Apollo 8 azonban elképesztően jól néz ki.

1968-ban az Apollo 8 volt a második olyan küldetés, melyben emberek indultak a világűrbe, egyúttal az első olyan, melyben megközelítették a Holdat. Akkor a fedélzeten utazó asztronauták csuklóján egy Omega Speedmaster volt, melynek neve azóta szorosan összefűződött a NASA-val. Az Omega ikonikus órája, a Speedmaster most a Dark Side of the Moon kiadással emlékszik erre a történetre.

Számlapja a Hold azon oldalát mutatja, mely a Földről is látható, a szerkezet mintázatát azonban élőben csak az űrhajósok láthatták.

Először az Apollo 8 küldetés ötvenedik évfordulóján jelent meg a Dark Side of the Moon, de a 2018-as modell után most az Omega átdolgozta, így sokkal részletesebb lett a Hold felszínét mintázó számlap és a szerkezet egyes elemei. A kontrasztos felületeket lézergravírozással készítették el, a 44,25 milliméteres, fekete kerámia tokban lévő Co-Axial szerkezet pedig Master Chronometer tanúsítványos.

Fekete gumiból készült szíján visszaköszön a másodpercmutató élénk sárga színe, de a zafírkristály alatt az óra egyik legszebb eleme egyértelműen a segédszámlapon lévő, titánból készült Saturn V rakéta.

Ez is érdekelhet:

Snoopy bukkant fel a hófehér Moonswatch-on

Ez is csak egy műanyag tokos, drágának tűnő óra, de legalább baromi aranyos.

Támogatott és ajánlott tartalmaink
További cikkeink a témában