Most már nem kell attól félni, hogy egy automatából kell porkávét szürcsölnöd, vagy hogy beleszaladsz egy felvizezett löttybe. Vidd magaddal a kávéfőződet, és bármikor így bármikor megihatod a saját minőségű feketédet. Imádjuk.

Otthonra az ember igyekszik beszerezni a saját ízlésének megfelelő főzőt és kávét, legyen az őrölt vagy szemes, vagy akár kapszulás. Azonban ahogy kilépsz a lakásból, elveszíted a kontrollt, rá vagy utalva a kávézóra, benzinkútra, automatára vagy a haverod ízetlen lónyálára. Hatalmas a kilengés a minőségek között.

Erre talált kiváló megoldást a kaliforniai székhelyű Osma, mely megalkotta a hordozható kávéfőzőjét, barista minőségű kávét készít neked útközben, ami egy kávérajongónak maga a mennyország.

A kis kütyü hideg vagy forró kávét is lefőz neked, ízlés szerint.

A masina egy kis elektromos szivattyú segítségével készülék tetején található tartályból a vizet áttolja a biológiailag lebomló, cukornádrostból készült kapszulán. De a részleteket a társalapító, társtulajdonos ügyvezető, Joey Roth ismerteti nekünk:

„A különbség más szerkezetekhez képest az, hogy amint a kávé átmegy a filteren, vissza a csészébe, a pumpa újra és újra keresztülnyomja a kávén, egészen addig, amíg a megfelelő szintű extrakció megtörténik.”

Az egész rendszer újratölthető akkumulátorral működik, a kávé hőmérsékletét pedig az határozza meg, hogy milyen forró vizet töltesz be.

Az Osma gépe nagyjából akkora, mint egy kulacs, az akkumulátor pedig fullra töltve körülbelül 20 csésze kávé készítését bírja. A kávégép ára 235 dollár.

Ha már kávé:

Kávét a széles közönségnek! – Megnyitott az Arch and Beans

Patinás helyszínen élvezhetünk cortadót és flat white-ot.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

World Margarita Day – Egy újabb ünnepet köszönthetünk köreinkben, már Magyarországon is

A kutya az ember legjobb barátja, de miért és mióta? És miért ne lehetne a tiéd is?

Eddig nem ismertük ezt a portugál színésznőt, de most rendeznénk egy filmet, vele a főszerepben

További cikkeink a témában