Kiderült, hogy a frissen borotvált arcon és a frissen vasalt ingen kívül van még egy dolog, amire óriási szükséged lehet egy állásinterjún.

A University College London kutatói elvégeztek néhány felmérést, és arra a következtetésre jutottak, hogy a siker kulcsa

egy kis őszinteség.

Az adatok alapján ugyanis azok a jelentkezők, akik önszántukból beszélnek a gyengeségeikről, jóval nagyobb eséllyel kapják meg az állást, mivel ezzel kitűnnek a riválisok közül.

Ügyvédek esetében például ötször nagyobb valószínűséggel választották ki azokat a jelentkezőket, akik nyíltan beszéltek a hiányosságaikról, mint azokat, akik tökéletes képet próbáltak festeni magukról. Ami pedig a tanári állásokra jelentkezőket illeti, 22 százalékkal voltak sikeresebbek az őszinték.

A kutatás arra jutott, hogy az interjúztatókat lenyűgözik azok a jelöltek, akik valóságos arcukat mutatják, hiszen ezzel azt jelzik, hogy tisztában vannak a saját képességeikkel és tisztán gondolkodnak, míg ezzel szemben a magukat tökéletesnek és hibátlannak beállító jelölteket nem találják hitelesnek, simán lejön ugyanis, hogy mindez túl szép ahhoz, hogy igaz legyen.

Ugyanakkor azt is fontos megjegyeznünk, hogy

ez az őszinteség-taktika csakis abban az esetben működik, ha egyébként egy kellőképpen magasan kvalifikált egyénről beszélünk.

Ha úgy jelentkezel egy pozícióra, hogy valójában nem rendelkezel a szükséges képesítéssel, nem vagy kellőképpen képzett hozzá, úgy nem ajánlatos túlságosan őszintén beszélni a hiányosságaidról. Ha viszont egy igazán magasan képzett és egyébként alkalmas jelölt vagy, nyugodtan lehetsz legközelebb őszinte, az interjúztató ezért hitelesnek bélyegez majd meg, és nagy eséllyel tiéd lesz az állás. Hajrá!

(via)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Kiszámolták, hogy eddig mekkora kárt okozott a Földnek az orosz-ukrán háború

Félreértik egymást a pályakezdők és a munkáltatók, a fiataloknak nem a pénz a legfontosabb

Jön a hőség, Alina már hozzávetkőzött

További cikkeink a témában