Durva csapás a trolltársadalomnak: egy bunkózó srácot örökre kitiltottak a Tinderről. Úgy tűnik, ideje lesz megtanulni udvariasan viselkedni.

Nick sajnos nem olvasta a tinderezés tíz aranyszabályát, különösen az udvariasságra vonatkozó passzust. Mondjuk ahhoz nem kell feltétlenül Player-olvasónak lenni, hogy az ember ne legyen tuskó. (Bár ártani sem árt.)

Ő itt Nick Vedovi:

Láthatod, a profilja alapján a srác egy rendes, tisztelettudó, kiegyensúlyozott, tanult és megfelelő egzisztenciával rendelkező tagnak tűnik. Magas, néhány fokkal szebb az ördögnél, ráadásul kutyás, azaz magán kívül egy élőlényről már biztos tud gondoskodni. Amolyan lányos anyukák álma.

Igen ám, de Nick azzal csinált történelmet, hogy ő az első ember, akit demonstratíve egy életre elzavartak a Tinderről, amiért rendszeresen minősíthetetlen hangnemet ütött meg a megismert lányokkal. Itt van néhány kevésbé durva példa:

Na, hát abban azért értsünk egyet, hogy emberünk tényleg nem kezelte túl okosan az elutasítást. Legalábbis az egyezményes etikett szerint nem szép dolog csak azért értéktelennek vagy időpazarlásnak nevezni másokat, mert nem omlottak azonnal szerelmesen a karjainkba.

Nick akkor került reflektorfénybe, amikor az egyik áldozata megmutatta egy közös ismerősüknek, mit kapott a sráctól az arcába. Ez a közös ismerős meg is kereste Nicket, hogy ezt akkor most hogy is gondolta, amire amaz ismét meglehetősen bután reagált. Ahelyett, hogy elnézést kért volna, letagadta a sztorit, majd törölte a közös ismerőst az összes szociális platformon. Erre aztán az illető a Facebookon közzétett egy nem túl barátságos, de maximálisan indokolt felhívást:

"Ezzel a sráccal a suliban ismerkedtem meg. Rendes embernek tűnt, normális volt, barátságos stb. A hétvégén megismerkedett egy barátommal a Tinderen és chatelni kezdtek. Amikor a barátom nem válaszolt azonnal, ez a srác kiakadt és egy rakás undorító üzenetet küldött neki. Emiatt kérdőre vontam, de ő tagadta a történteket, aztán minden platformon blokkolt. A szexizmus és a rasszizmus sok formában megjelenhet, de egyik sem tolerálható. Férfiként és színesbőrűként sem tűrhetem. Ha ismered Nicket, szakítsd meg vele a kapcsolatot Facebookon!"

Miután Nick egy ázsiai származású lányt nagyon csúnyán, a származását sem kímélve küldött el a vérbe, amiért az nem akart találkozni vele, a történet eljutott egészen a Tinder vezetőségéig. Végül Rosette Pambakian, a cég kommunikációs managere tett pontot Nick tinderes pályafutásának végére ezzel az igen szigorú levéllel:

"Hé Nick (és mindenki, aki úgy viselkedik, mint ő)!

Lesöprünk a szigetről.

A Tinderen a tiszteletlenséggel szemben zéró tolerancia van érvényben. Nincs szükségünk rasszista kirohanásokra, szexista disznókra, trollokra, idiótákra, akik nem képesek felülemelkedni a hiányosságaikon, és képtelenek normális beszélgetésre másokkal a Tinderen.

Személyes támadásnak éreztem, amiket mondtál. A kirohanásod támadás volt, nem csak az illető ellen, hanem mindannyiunk ellen. Minden nap azért dolgozunk, hogy megtisztítsuk a közösségünket az olyan emberektől, amilyen te is vagy. Soha nem fogom megérteni, miért dönt úgy valaki, hogy a gyűlölet hangját fogja terjeszteni a világban, de az biztos, hogy ezt a Tinderen nem teheted meg többé. A gyűlölet nálunk nem opció, és harcolni is fogunk ellene, bármilyen formában is üti fel a ronda fejét.

Nagyon sokat kell még tanulnod, Nick. Látom, hogy nemzetközi tanulmányok szakon tanultál és hogy csatlakoztál az iskolád ifjú vállalkozók számára indított programjához, melyek mind okos döntések voltak, mert most tényleg szükséged lesz a megszerzett tudásra, hogy egy olyan szervezetet találj, mely ezek után alkalmazni akar téged. Nem tudom, hogy hallottad-e, de egyre több nőből lesz sikeres vállalkozó és vezető beosztású üzletasszony. Valószínűleg ez elkerülte a figyelmed. A nők egyre határozottabban hallatják a hangjukat, ezért hát én is határozott és érthető hangot fogok megütni, amikor azt mondom: téged, és a hozzád hasonlókat nem látunk szívesen.

Szerencsére megvan az erőnk ahhoz, hogy távol tartsunk titeket."

(Az eredeti levelet itt találod.)

A Tinder ezzel nyílt színen is felvállalta, hogy nem tűri a trollokat. Tessék tehát szépen, tisztelettudóan viselkedni másokkal! Attól, hogy a másik nem melletted ül, és nem tudja a képedbe locsolni az italod, még illik emberi módon viselkedni.

(via)

És ezt olvastad már?
A férfiak jóval környezetszennyezőbben táplálkoznak, mint a nők