Így viszont kénytelen volt azonnal szolgálatba helyezni magát, mint egy szabadnapos rendőr, hiszen nagy volt a tét: az aznap frissen megnyitó villányi Gere Crocus hotel becsülete! Azóta persze már le van lőve a poén, a becsület megmentése olyan jól sikerült, hogy Pauli Zoltán azóta is a konyhában alkot, és - ahogy az a francia vidéki hotelekben is gyakori - egyben a szállodamenedzseri teendőket is ellátja. Ráadásul mindkettőt nagyon magas színvonalon, nem szívesen büszkélkedik sikereivel, de mind a hotel, mind az étterem konyhája Villány egyik büszkeségéve vált az elmúlt pár évben. És hogy hogyan látja saját karrierjének, szakmai pályafutásának legfontosabb lépcsőit? Arra a leghitelesebben ő maga tud válaszolni ezzel a kis önéletrajzzal, amit a Player számára összeállított:

CV a Playernek

1977. megszülettem… Elvis elment.
1978. első ízemlékeim (köszi, anyu!)
1989. eszmélés, rácsodálkozás a világra.
1999. első meghatározó borélmények (Tiffán Ede, Báthory Tibor, Gál Tibor)
1999-2002. sommelier munka, elmélyülés a borok világában, borkereskedés, borász végzettség.
2002. első meghatározó gasztronómiai ízélmények (Belgium, Franciaország, Olaszország, USA)
2007. első nagykonyhai élmények…
…gasztronómiai pozitív SOKK! Pályafutásom első igazán nagy lökését első konyhafőnökömnek köszönhetem, aki a Mandula Étterem nyitásának napján - a vélhető „stressz” miatt - másfél év józan tervezgetés és szakmai munka után „enyhén" illuminált állapotban érkezett dolgozni az első (és egyben utolsó hivatalos) munkanapján.
KÁOSZ! … azonnal be kellett állnom a tűzhely mellé, melynek lángja úgy megcsapott, hogy azóta sem szabadultam.
2008. Mandula Étterem és Bor-Bár nyitás… 10 év öregedés 1 év alatt, a tűzhely a legjobb barátom, majd tudatos csapatépítés, folyamatos tréning, utazások, kóstolás, tanulás, és főzés - szenvedélyből!
2009. első önálló ízinterpretációk, új, formabontó ötletek, egyedi ízharmóniák alkotása, kutatása… A mai napig folyamatosan tart.
2008-tól a 25 szobás családi borhotel szakmai és kreatív irányítása, azóta a Crocus a 20 legjobb borhotel között (BootsnAll, Travel Network, stb.) De ez nekem nem fontos, nem ezért csinálom. Kialakult, saját gasztronómiai mondanivalóm van az emberek számára. Amiért csinálom? Adni akarok! Örülök, ha ez a vendégeimnek tetszik, és megértik a mondanivalómat.
És működik? Naná, hogy működik! Rock’n roll!

Pauli Zoli egyébként Gere Attila, a legendás borász veje. Zoli felesége, Andrea is a családi vállalkozásban dolgozik, ő inkább a pénzügyekért, Zoli a kreatívabb feladatokért felel.
Szabadidejében legnagyobb szenvedélyének, a motorozásnak hódol.

Konyhai pingpong

Ha csak egy ételt ehetne élete végéig, mi lenne az?
Risotto, a legegyszerűbb és legváltozatosabb találmány a világon.

Mire a legbüszkébb szakmailag?
Értő, érzékeny közönségnek újat mutatni, egyedi ízélményeket létrehozni.

Mi a legnagyobb szakmai álom?
Folyamatosan, szenvedélyesen alkotni, soha nem kiégni, elfáradni.

Melyik a kedvenc konkurens étterem?
Szerencsére nincs olyan, hogy konkurens étterem. Közös hajóban evezünk. Imponál minden olyan tányér, amin látom, hogy valaki gondolkodott, megtervezte, lepróbálta, a végletekig tökéletesítette, hogy a Vendég kedvére tegyen. Szerencsére már van ilyen itthon is.

Kivel főzne legszívesebben, ha bárkit lehet választani?
Marc Veyrat.

Player Adventi Kalendárium Player Adventi Kalendárium
Támogatott és ajánlott tartalmaink

Így lehetsz te is részvényes az MBH Bankban!

Basszust a népnek! – Ezek a magyar partyhangszórók rendesen átrendezhetik a piacot

Nem csak azért fogadnánk el Irene meghívását, mert Madridban él

A Player kérdése: Elkezdted beszerezni a karácsonyi ajándékokat?
36% Naná, idén nem bízok semmit a véletlenre!
25% Fejben már igen, gyakorlatban még nem.
39% Van még idő, majd decemberben!
Advertisement
Hirdetés