Végre Budapest külsőbb kerületeiben sem kell nélkülözni a fine dining éttermi élményt, ráadásul mindezt fesztelen környezetben, egy lakásétterem formájában élvezhetjük! Az Ételműhelyben jártunk.
Valamiért még mindig bevett szokás, hogy ha valaki a tutira akar menni, akkor a belvárosban nyit gasztroegységet, mert az – elvileg – már félsiker! Írom ezt a fake tézist úgy, hogy emberek már egy jó olaszért Miskolc mellé Encsre is elutaznak, vagy tapasért és natúr borokért Füredre.
Szóval, a valóság az, hogy a belvárosi vonzáskörzet miatti siker már inkább csak mítosz és legenda.
Pedig egy pazar csúcsminőségű vacsoráért jelenesetben már nem is kell órákat utazni, mert elég csak elhagyni a belső kerületeket, és Újpestre látogatni az Ételműhelybe, amit Hack Barnabás és felesége, Iklódi Dóra visznek!
Barnabás a chef, aki többek közt a Costes, és a tatai Platán konyháin edződött. Dóra pedig ismert gasztroblogger, több szakácskönyv szerzője, a gasztronómia szeretete és ismerete tehát mindkettejük vérében benne van. Így nyugodtan kijelenthetjük, hogy a magas gasztronómiai háttér bőven adott ehhez az álomprojekthez!
Az Ételműhely lakásétterem jelenleg szerdától szombatig tart nyitva egy héten. Ezeken a napokon lehet kóstolni a fix menüsorokat, amik 3-4-5 tételes verzióban érhetőek el, ezek mellé borpárosítást is lehet kérni!
A konyhára elsősorban a magyaros vonal jellemző,
ami Barnabás szavaival élve „a hagyma, pirospaprika és szalonna triumvirátusán” próbál túllépni,
és olyan felfogható, mindenki számára érthető tételekkel kényeztetni a betérő vendégeket, mint például a tojásos nokedli, karfiolleves vagy a dödölle.
Mindezt teszi úgy, hogy amióta a szerző kóstolta a tojásos nokedlit, azóta gyakorta gondol rá!
Az ételekhez a hozzávalókat elsősorban a szomszédban található újpesti piacról szerzik be, de Dóráék szívesen járnak a családdal különféle alapanyagokat gyűjteni, legyen szó eperről vagy panyolai szilváról! Tehát nyugodtan rásüthetjük az Ételműhelyre a hungarikumbélyeget, a szónak a jó értelmében, mert minden áru magyar.
Az pedig csak ráadás a minőségen túl, hogy a legnagyobb 5 tételes menüsor ára is nagyjából fele annak, amit az ember ebben a szegmensben elérhet máshol.
Szóval felejtsük el a dugót a belvárosban vagy a nyüzsgő emberek hadát, és menjünk Újpestre egy pazar és nyugodt baráti hangulatú, kulináris élményért!
(Fotó: Kaszás Gergely, Bodor Tamás | Videó: Bodor Tamás)
Ez is érdekelhet a témában: