A dán Noma-t kétszer is a világ legjobb éttermének választották, van két Michelin-csillaga is, most pedig egy méltó doksi készült a munkásságukról. Szerintünk kukkants bele.
Rene Redzepi, az étterem szellemi géniusza korábban így nyilatkozott a sikerükről és filozófiájukról:
- Azt hiszem, a korszellem azt diktálja, hogy az ember világszínvonalú, de helyben termesztett alapanyagokat kutasson fel, majd olyan módon készítse el, hogy akik megkóstolják, megtapasztalhassák az adott hely ízét. A világnak olyan pontján vagyunk, ahol ez újdonságnak számít, ahol az evés sokáig csak a túlélés eszközének számított. De az elmúlt pár év óta a séfek, és szakírók úgy tekintenek a skandináv országokra, mint a kulináris tökély potenciális központjaira. Meglátjuk, hogy rendelkezünk-e a kellő önbizalommal a folytatáshoz.
Ez meg itt a trailer: