Sörözőből nincs hiány a városban, és bisztróból is rengeteg akad, a kettő kombinációjára azonban még nincs sok példa. Most viszont megjött a műfaj legújabb képviselője a bulinegyed szélén: aki nem más, mint a Pivo & More.

Nem minden előzmény nélkül született meg a hely, ugyanis létezik egy testvére, mégpedig a Pivo & Bar a Gozsdu udvarban. Ennek a sikerén felbuzdulva került megnyitásra a Pivo & More a Dohány utca elején, és lassan már négy hónapja áll az éhes és szomjas sörkedvelő gasztrománok szolgálatában. A fő koncepció, ahogy a bevezetőben is említettem, a sörbisztró jelleg, ami nem mást takar, mint a sörök és az ételek szakszerű párosítását, csakúgy, mint mondjuk egy sör, vagy borvacsorán.

A bisztróban nem lacafacáztak, ugyanis 73 féle sör érhető el, 6 csapolt, a többi pedig üveges formában, mindezek pedig 10-12 nemzetiségből, így a magyar mellett helyet kaptak a belgák és a németek is természetesen, a többiről nem is beszélve. A belső kialakítás kicsit az ipari dizájnra hajaz, ráadásul két szinten is elérhető: felül egy klasszikusabb, alul pedig egy rendezvényekre vagy állófogadásokra is kibérelhető terem formájában található meg.

A bemutatkozás után lelépcsőztünk a konyhába, amely szintén eggyel lentebb található meg. Itt Pap Balázs már várt minket, és miután gyorsan átbeszéltük, hogy mit is fog nekünk elkészíteni, bele is csaptunk a lecsóba. Az első fogás rögtön egy kicsit formabontó volt, azaz másképp mondom, ilyen kombinációval nagyon még nem találkoztam: sörös-mazsolás tigrisrák farok kakaós pennével (1800 Ft).

Nos, elsőre én is elcsodálkoztam a kombón, de Balázs rögtön tiszta vizet öntött a pohárba, miszerint egyértelműen nem a cukrozott kakaóra kell gondolni, hanem a klasszikusra, amiben gyakorlatilag semmi édes sincs. A tészta házi, és már meggyúrásakor bele is is kerül a barna por, majd tálaláskor így jön még mellé a sörös-mazsolás lé, a rák pedig kétfajta formában kerül fel a tányérra, grillezve, és pankó morzsában kirántva. Az ízek tökéletesen ott vannak, a textúrák úgyszintén, én pedig kíváncsian vártam, hová lehet innen továbbhaladni.

Leves formájában érkezett a következő fogás, mégpedig chilis eperkrémleves pácolt dinnyével néven (990 Ft). Azt ugye tudjuk, hogy a teljesen eltérő ízek harmonizációjából egészen jó dolgok is ki tudnak sülni, és jelen esetben is így történt. A chili ugye csíp, a pácolt dinnye pikáns volt, és az édes vonalat pedig az eper képviselte, a hármas pedig együtt egy tökéletes nyári frissítőként funkcionált.

Miközben a levest kanalazgattuk, két főételünk közül meg is érkezett az első, amely fekete laposhal volt fűszeres sült karfiollal és párolt mini római salátával (3890 Ft). A laposhal bőrén lett megsütve, a karfiolra hétfűszer került, a római saláta pedig egy minimális alaplében lett megpárolva. Ez a kombináció is totálisan elnyerte a tetszésünket, a hal mennyeien puha és ízletes, a karfiolban megtalálható a távol-keleti hangulat, és a saláta még így is roppanós. Ez is, mint az előzőek, ehető virágokkal van díszítve, melyek egyrészt a nevükből fakadóan ehetőek, másrészt pedig iszonyat jól is néznek ki.

Második főételünk egy kicsit rusztikusabb irányba ment el, mivel egy vaddisznószűzről beszéltünk, búzasörös lecsóval, valamint hozzá egy kevés sült mézzel megkent baconnel, mert hisz miért is ne (3600 Ft). A szűzet médiumra kértem, mert szerintem így tökéletes, hozzá a lecsó hozott egy kicsit krémesebb állagot, valamint a ropogós, édes, de mégis sós bacon egy újabb réteget adott a fogáshoz.

A vacsora desszerttel zárult, mégpedig egy almamousse-szal és ostyával (1190 Ft), melyen a korona csokiba mártott szöcske volt, úgy bizony. No nem kell pánikba esni, nem az utcáról szedték össze, hanem kifejezetten rovarfarmról volt való, és a csoki alatt sokminden egy kis roppanáson kívül nem is érződött, inkább egy geg volt ez, ami amúgy tökéletesen lázba hozhat mindenkit.

Mire az étkezés végére értünk, tökéletes képet kaphattunk Balázs elképzeléseiről a konyhában, ami hála a jó égnek különbözött a jelenlegi nagy magyar átlagtól, ugyanis próbált újat mutatni, különböző alapanyagokkal játszani, mint például a kakaó, vagy a már említett szöcske, no és persze a sör, valamint az ízeket is nagyon jól kombinálta. Ha így folytatja, a Pivo & More-ról még sokat fogunk hallani - és ezt meg is érdemlik!
Most pedig két olvasónk is megkóstolhatja akár a fentebb említett csodákat, ugyanis 1-1 db 5000 forintos kupont fogunk kisorsolni a helyesen válaszolok között.

Mikor nyílt a Pivo & More?

A) 2014
B) 2015
C) 2012

A megfejtést küldd el a jatek@player.hu emailcímre július 11-ig. A tárgyrovatba írd azt, hogy Pivo. A nyerteseket emailben értesítjük.

(Fotó: Tóth István)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Milyen borospoharak léteznek, és melyikből mit igyunk? Mutatjuk, hogy miért nem mindegy!

Helly Hansen ismét a legjobbakkal állt össze a maximális teljesítményért

A legszörnyűbb lakóközösség lakógyűlésére is elmegyünk Sophie helyett

További cikkeink a témában
Milyen borospoharak léteznek, és melyikből mit igyunk? Mutatjuk, hogy miért nem mindegy!
Hirdetés