Szokatlan, egészséges és finom: ez prémium pulykahúsból készült burger, ami egész novemberben kapható lesz a Bamba Marha Burgerben, a Gallióval való kollab keretében. Megkóstoltuk, és nem bántuk meg.

A Bamba Marha Burger Magyarország egyik legnagyobb, tisztán hazai tulajdonú burgerező-lánca, ahol minden étel friss alapanyagból, rendelésre készül. Ráadásul idén tízéves a hely, így a különböző együttműködésekre nyitott kulináris vezető, Jancsa Jani gondolt egy merészet, és 2016/17 után ismét leporolta a pulykahúst, mint alapanyagot.

„A kreativitás és a minőség találkozásaként született meg a Bamba Pulyka Burger, amelyhez az inspirációt a Gallio pulykahús adta” – fogalmazott Jani a kóstolón. Az ikonikus Bamba Burgerek mellett minden hónapban új, izgalmas ajánlatokkal vár a Bamba Marha, ilyen szempontból egyáltalán nem meglepő a burgerben egyébként nemigen előforduló szárnyas felbukkanása. Főleg, ha tudjuk, hogy

a pulykahús kiemelten sovány, fehérjében gazdag, alacsony zsírtartalmú, mégis zamatos és szaftos.

A pulykának vannak vörös és fehér húsrészei is, ezért nemcsak grillezve vagy sütve, hanem darálva, párolva, fűszeresen vagy édesebb ízvilágban is kitűnő. És mint azt megtapasztaltuk, még ebben a „műfajidegen” közegben is remekül megállja a helyét.

A pulykahúsban található értékes B-vitaminok, szelén, cink és esszenciális aminosavak hozzájárulnak az egészséges életmódhoz, miközben könnyeddé teszik az étrendet, amennyiben a pulykahús zsírtartalma közelít a nullához. Oké, oké, jól hangzik, de milyen valójában a Bamba Pulyka Burger? Lentebb lesz recept is, mindenesetre

a buci két fele közt pulykahúspogácsa, brie sajt, zsályás-diós majonéz, fahéjjal grillezett bacon, áfonyadzsem, pirított hagyma és ropogós római saláta csücsül.

Ezt az „ízbombát” kóstoltuk meg, plusz hozzá a fűszeres sültkrumplit, különböző szószokkal. Mivel a pulyka önmagában szárazabb, ezt ellensúlyozza a majonéz, az édeskés áfolyadzsem (ami az édesebb ízekre vevőknek egészen biztosan bejön majd) és a hagyma, miközben a grillezett bacon és a római saláta jólesően ropogós textúrát ad a burgernek. Együtt a saláta és a burger igen laktatós, repetát talán csak az élsportolók kérnek majd, edzés után.

„Olyan új burger születhetett meg, amely a gasztronómiai kíváncsiságot és az újító gondolkodást is ünnepli – mondta Nagy Erzsébet, a Gallicoop marketingvezetője. – Közös célunk, hogy megmutassuk: az együttműködés és a nyitottság nagyszerű élményeket teremthet a vendégek számára.”

A Bamba Marha Burger a hazai gasztroszcéna meghatározó szereplője, többször megjelent európai és világszintű toplistákon is. A tízéves évfordulót új arculattal, megújított üzlet-dizájnnal és bővülő étlappal koronázták meg – többféle új burger, ropogós-sajtszószos köret és bizonyos lokációkon habos milkshake-ek gazdagítják a kínálatot.

A Bamba Pulyka Burger receptje

Hozzávalók (4 adaghoz)

  • 4 db burgerzsemle
  • 500 g Gallio pulyka darált hús
  • 140 g brie sajt
  • 8 szelet bacon
  • 8 g őrölt fahéj
  • 120 g római saláta
  • 100 g pirított hagyma
  • 80 g áfonyadzsem
  • 100 g majonéz
  • 30 g darált dióbél
  • 2 g szárított, aprított zsálya
  • Zsályás-diós majonéz – Egy tálban alaposan keverjük össze a majonézt, a diót és a zsályát.
  • Fahéjjal grillezett bacon – A baconszeleteket helyezzük forró grillre vagy serpenyőbe. Az első oldalát süssük ropogósra. Fordítás után a már megsült oldalát szórjuk meg szeletenként kb. 1 g őrölt fahéjjal, majd süssük készre.

A Bamba Pulyka Burger összeállítása

  • Pirítsuk meg enyhén a zsömléket, és a bucik alját kenjük meg kb. 25 g zsályás-diós majonézzel.
  • Tegyünk rá egy adag római salátát (kb. 30 g).
  • A darált húsból formázzunk 4 db pulykahúspogácsát, süssük meg ízlés szerint forró grillen vagy serpenyőben, és helyezzük a ráolvasztott brie sajttal együtt a salátára.
  • Jöhet rá 2 szelet fahéjjal grillezett bacon.
  • Szórjunk a tetejére pirított hagymát (kb. 30 g).
  • Kanalazzuk rá az áfonyadzsemet (kb. 20 g).
  • Fejezzük be a pirított zsemle tetejével.

A pulykahúspogácsák mérete ízlés szerint növelhető is, a Bamba Marha Burger éttermekben a legideálisabb, 140 grammos méretben készítik. Ha szeretsz biztosra menni, jobb, ha ott kóstolod meg.

Player Adventi Kalendárium Player Adventi Kalendárium
Támogatott és ajánlott tartalmaink

Öt pikáns ajándékötlet a barátnődnek, ha idén kicsit felforrósítanád a karácsonyt

Mondunk öt tuti tippet, hogy a sapkaszezonban is kifogástalan legyen a frizurád

A Xiaomival könnyebb az ünnepi készülődés

A Player kérdése: Befejeződött az F1 idei szezonja. Nálad ki az év versenyzője?
29% Norris
52% Verstappen
9% Piastri
2% Russell
9% Egy másik versenyző
Advertisement
Hirdetés