Szokatlan, egészséges és finom: ez prémium pulykahúsból készült burger, ami egész novemberben kapható lesz a Bamba Marha Burgerben, a Gallióval való kollab keretében. Megkóstoltuk, és nem bántuk meg.

A Bamba Marha Burger Magyarország egyik legnagyobb, tisztán hazai tulajdonú burgerező-lánca, ahol minden étel friss alapanyagból, rendelésre készül. Ráadásul idén tízéves a hely, így a különböző együttműködésekre nyitott kulináris vezető, Jancsa Jani gondolt egy merészet, és 2016/17 után ismét leporolta a pulykahúst, mint alapanyagot.

„A kreativitás és a minőség találkozásaként született meg a Bamba Pulyka Burger, amelyhez az inspirációt a Gallio pulykahús adta” – fogalmazott Jani a kóstolón. Az ikonikus Bamba Burgerek mellett minden hónapban új, izgalmas ajánlatokkal vár a Bamba Marha, ilyen szempontból egyáltalán nem meglepő a burgerben egyébként nemigen előforduló szárnyas felbukkanása. Főleg, ha tudjuk, hogy

a pulykahús kiemelten sovány, fehérjében gazdag, alacsony zsírtartalmú, mégis zamatos és szaftos.

A pulykának vannak vörös és fehér húsrészei is, ezért nemcsak grillezve vagy sütve, hanem darálva, párolva, fűszeresen vagy édesebb ízvilágban is kitűnő. És mint azt megtapasztaltuk, még ebben a „műfajidegen” közegben is remekül megállja a helyét.

A pulykahúsban található értékes B-vitaminok, szelén, cink és esszenciális aminosavak hozzájárulnak az egészséges életmódhoz, miközben könnyeddé teszik az étrendet, amennyiben a pulykahús zsírtartalma közelít a nullához. Oké, oké, jól hangzik, de milyen valójában a Bamba Pulyka Burger? Lentebb lesz recept is, mindenesetre

a buci két fele közt pulykahúspogácsa, brie sajt, zsályás-diós majonéz, fahéjjal grillezett bacon, áfonyadzsem, pirított hagyma és ropogós római saláta csücsül.

Ezt az „ízbombát” kóstoltuk meg, plusz hozzá a fűszeres sültkrumplit, különböző szószokkal. Mivel a pulyka önmagában szárazabb, ezt ellensúlyozza a majonéz, az édeskés áfolyadzsem (ami az édesebb ízekre vevőknek egészen biztosan bejön majd) és a hagyma, miközben a grillezett bacon és a római saláta jólesően ropogós textúrát ad a burgernek. Együtt a saláta és a burger igen laktatós, repetát talán csak az élsportolók kérnek majd, edzés után.

„Olyan új burger születhetett meg, amely a gasztronómiai kíváncsiságot és az újító gondolkodást is ünnepli – mondta Nagy Erzsébet, a Gallicoop marketingvezetője. – Közös célunk, hogy megmutassuk: az együttműködés és a nyitottság nagyszerű élményeket teremthet a vendégek számára.”

A Bamba Marha Burger a hazai gasztroszcéna meghatározó szereplője, többször megjelent európai és világszintű toplistákon is. A tízéves évfordulót új arculattal, megújított üzlet-dizájnnal és bővülő étlappal koronázták meg – többféle új burger, ropogós-sajtszószos köret és bizonyos lokációkon habos milkshake-ek gazdagítják a kínálatot.

A Bamba Pulyka Burger receptje

Hozzávalók (4 adaghoz)

  • 4 db burgerzsemle
  • 500 g Gallio pulyka darált hús
  • 140 g brie sajt
  • 8 szelet bacon
  • 8 g őrölt fahéj
  • 120 g római saláta
  • 100 g pirított hagyma
  • 80 g áfonyadzsem
  • 100 g majonéz
  • 30 g darált dióbél
  • 2 g szárított, aprított zsálya
  • Zsályás-diós majonéz – Egy tálban alaposan keverjük össze a majonézt, a diót és a zsályát.
  • Fahéjjal grillezett bacon – A baconszeleteket helyezzük forró grillre vagy serpenyőbe. Az első oldalát süssük ropogósra. Fordítás után a már megsült oldalát szórjuk meg szeletenként kb. 1 g őrölt fahéjjal, majd süssük készre.

A Bamba Pulyka Burger összeállítása

  • Pirítsuk meg enyhén a zsömléket, és a bucik alját kenjük meg kb. 25 g zsályás-diós majonézzel.
  • Tegyünk rá egy adag római salátát (kb. 30 g).
  • A darált húsból formázzunk 4 db pulykahúspogácsát, süssük meg ízlés szerint forró grillen vagy serpenyőben, és helyezzük a ráolvasztott brie sajttal együtt a salátára.
  • Jöhet rá 2 szelet fahéjjal grillezett bacon.
  • Szórjunk a tetejére pirított hagymát (kb. 30 g).
  • Kanalazzuk rá az áfonyadzsemet (kb. 20 g).
  • Fejezzük be a pirított zsemle tetejével.

A pulykahúspogácsák mérete ízlés szerint növelhető is, a Bamba Marha Burger éttermekben a legideálisabb, 140 grammos méretben készítik. Ha szeretsz biztosra menni, jobb, ha ott kóstolod meg.

Player Adventi Kalendárium Player Adventi Kalendárium
Támogatott és ajánlott tartalmaink

Vonzó karácsonyi képekkel hangolunk az ünnepre

Mondunk öt tuti tippet, hogy a sapkaszezonban is kifogástalan legyen a frizurád

Koktélozás feszengés nélkül: ilyen Budapest legújabb komfort bárja

A Player kérdése: Befejeződött az F1 idei szezonja. Nálad ki az év versenyzője?
29% Norris
52% Verstappen
9% Piastri
2% Russell
9% Egy másik versenyző
Advertisement
Hirdetés