Nehéz újat mutatni napjaink sörforradalmának csúcsidőszakában, hiszen a pici késéssel hozzánk is berobbant kisüzemi-revolúciónak hála egyre többen őrlik már a malátát és szűrik a komlót. A legújabb versenyző a futballkapus Bogdán Ádám, aki testvérével együtt vikingekkel próbál hódítani.

A magyar válogatott kapuját eddig húsz alkalommal védő Bogdán Ádám testvérével, Botonddal együtt kopogtatott be ötletével az egyik hazai főkolomposhoz, a MONYO Brewing sörfőző mesteréhez, Németh Antihoz, hogy az extrémitásokat félrelökve elborult sörök helyett kellemes, könnyen fogyasztható termékeket verjenek csapra.

A hosszas sérüléséből felépülő Bogdán Ádám a jó sörök mellett kicsit a futballon kívüli életbe belekóstolva alapította meg öccsével a szerelemprojektnek tekinthető Red Viking brandet (pólók és sapkák is készültek). A végeredményt szerdán kora este mutatták be a Rákóczi úton található Neked Csak Dezsőben, ahol Ádám és Botond Németh Anti társaságában mesélt a Red Viking Co. két zászlóshajójáról, a Red és a Gold Vikingről.

A keresztelőből sejthető, hogy a név a Liverpool keretéhez tartozó kapus agyszüleménye: ahogy ő fogalmazott, a Red Viking afféle alteregójának tekinthető és már csak a vöröses színe miatt is tud vele azonosulni. A tesójával egyértelműen jó minőségű lagert akartak, ami nekik is nagyon bejön és szívesen kortyolgatnák a barátokkal. A megálmodott ízvilágú sört mindenképp lefőzették Antival, mert hát legrosszabb esetben mi történhet? Felhörpintik a haverokkal. Cimborából pedig jó sok van, úgyhogy a háromezer legyártott üveg alighanem hamar el fog fogyni.

Bár a lager nem tartozik a mai sörforradalom divatos termékei közé – elvégre főként a mamut sörgyárak főzik – azért mégsem egy lenézett típus. Alsó erjesztésű, a tartályban többet pihenő, lassabban készülő sörről beszélünk, ezért Németh Anti szerint bátor dolog bevállalni egy ilyet kisüzemi változatban.

A most még webshopban és a Neked Csak Dezsőben kapható duó tagjai közül a Red egy malátakarakteres, gerinces, ropogós sör lett és a "testvéréhez" hasonlóan hiányoznak belőle a sörgeekek által előszeretettel keresett extrémitások (ahogy viccesen megjegyezték, direkt nem főzték bele Ádám kesztyűjét vagy az Anfield Road fűcsomójának darabját).

A Red kétféle malátával és kétféle komlóval készült vörös lager 4,3%-os alkoholtartalommal, míg az 5 %-os aranyszínű Goldban háromféle maláta kavarog és a frissesség érdekében hidegkomlózáson is átesett. Mindkettő klasszikus ivósör, de azért nem árt vigyázni velük: ha egy meccsnézésen megiszol belőle mondjuk hatot, a második félidőt már nem biztos, hogy látod…

 

És ezt olvastad már?
A különbséget érezni fogod – nem csak hallani
További cikkeink a témában