Például produktívabbá tesz.

Szeretsz reggel összebújni a pároddal? Mármint szexre gondolunk. ha igen, akkor nem vagy egyedül. A szex-segédeszközöket gyártó Lovehoney nevű cég nemrégiben 2300 felnőttet kérdezett meg arról, hogy milyen napszakban szexelnek legszívesebben. Kiderült, hogy a férfiak legszívesebben reggel 6 és 9 között, a nők pedig ellenkezőleg: este 11 és hajnali 2 között.

A reggeli szex jó dolog, és mondunk öt okot, hogy miért.

A reggeli szex produktívabbá tesz

A Matress Advisor 2018-as kutatásában 1000 embert kérdeztek meg a reggeli szexszel kapcsolatban. A férfiak 53 százaléka azt állította, hogy ha volt reggel szex, akkor hatékonyabban telt a napjuk. Akadnak olyan Reddittelők, akik egyetértenek ezzel:

„Teljesen felébreszt. És letolom a napot, akármi is jöjjön szembe.”

A reggeli szex legyőzi a reggeli stresszt

A szex felszabadít egy oxitocin nevű hormont, ami stresszcsökkentő hatású, és a hatásának köszönhetően lazábbnak és boldogabbnak érezzük magunkat. Ha még növelni szeretnénk a stresszcsökkentő hatást, szex után bújjunk össze kicsit a párunkkal.

Debby Herbenick, az Indiana Egyetem kutatója szerint közösülés, maszturbálás és összebújás közben is oxitocin szabadul fel a szervezetünkben.

A tesztoszteronszint reggel magasabb

Ennek megfelelően a szexuális étvágyunk is magasabb. És a szex jobb, ha az ember jobban kívánja.

Mi van, ha a partnerünk nem kívánja reggel a szexet?

Lehet, hogy te rajongsz a reggeli menetekért, de nem biztos, hogy a nőd ugyanígy érez. A már korábban említett Lovehoney cég szerint a férfiak 33, a nők 44 százaléka szenvedett már olyan kapcsolatban, ahol a párja nm kívánta ugyanannyira a szexet. Ez tehát elég normális jelenség, de mivel a párkapcsolatok a kompromisszumról szólnak, meg kell próbálni beszélni a dologról. Ha a nőd este szereti, akkor este is legyen szex. Ez így fair.

Azt nem mondjuk, hogy január elsején teszteld is a dolgot, mert sanszos, hogy a szilveszteri buli után délig alszol, de szerencsére az év nem egy napból áll.

És ezt olvastad már?
Megtaláltuk az elektromos Nissant, amit nem kell tölteni
További cikkeink a témában