Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A svájci klasszis a salakszezont kihagyja annak érdekében, hogy a lehető legjobb állapotban legyen Wimbledonra. A pihenés és a felkészülés persze önmagában nem lenne elég, egy profi sportolónak tudatosan kell táplálkoznia. Lássuk, hogyan csinálja ezt Roger Federer.

Valamit nagyon jól csinál, hiszen 36 évesen továbbra is varázsol a pályán, hihetetlen állóképessége van, több órányi játék után is légiesen mozog, baromi gyors és bármikor képes előhúzni a zsebéből néhány ászt. Az összes titkát most nem fogjuk megfejteni, azt viszont eláruljuk, hogy milyen ételek kerülnek általában a tányérjára.

1. Reggeli

Federer szereti valami édessel kezdeni a napját, a beszámolók szerint a meccsnapokon rendszeresen házi készítésű gofrit reggelizik friss gyümölcskompóttal. Ezt a finomságot általában gyümölcslével vagy kávéval öblíti le.

2. Meccs előtt

Teniszezés előtt a jó öreg tésztára esküszik a svájci. Elmondása szerint 2 órával a meccsei előtt betol egy adag tésztát valami könnyű mártással. Ezt már 20 éve így csinálja, és hát a jelek szerint elég jól működik neki.

3. Edzés közben

A hosszú edzések vagy meccsek szünetében is fontos, hogy valami gyorsan felszívódó tápanyaghoz jusson az ember. Federer a banánt preferálja, ami egy ideális szénhidrát- és káliumforrás.

4. Ebéd

Ami az ebédet illeti, a valaha volt legjobb férfi teniszező szereti próbálgatni a különböző nemzetek hagyományos ételeit. Nemrégiben úgy nyilatkozott, hogy imádja az olasz, a japán és az indiai éttermeket. Egy indiai naan kenyérrel már vidáman pózolt is korábban.

5. Nassolnivaló

Roger nem tud ellenállni az édességeknek. Nemcsak reggelire szereti az édeset, hanem nap közben is szívesen nyalogat el egy kis fagyit vagy tol be egy kis (svájci) csokit. Az elmondása szerint nem érzi magát rosszul a nassolási szokásai miatt, ezek az élvezetek nem befolyásolják a teniszét. Mindemellett természetesen a sajtokat is szereti, rendszeresen kerül a tányérjára egy igazi svájci különlegesség, a raclette, amelynek lényege az olvasztott sajt.

6. Alkohol

Federer nem veti meg az alkohol nyújtotta örömöket, amikor valami igazán nagy sikert kell megünnepelni. A nyolcadik wimbledoni győzelme után például reggel 5 óráig piázgatott, a másnaposság pedig őt sem kerülte el. Néha az is előfordul, hogy nem talál elég nagy kupát a pezsgőzéshez.

Vajon mi lesz, ha idén is megnyeri Wimbledont?

(via)

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.