Még mindig csak pislogunk.

„Keresed az Igazit? Legyél te is Vega Randi tag! Ha elmúltál 18 éves és húsmentes étrenden élsz (vagy éppen most vagy átállófélben) akkor itt a helyed közöttünk!”

Hirdeti magát a vegarandi.hu, a weboldal, mely nagyon sok (szomorú) tényt mond el 21. századi társadalmunk alakulásáról. A szívecskemagos avokádó-logós oldal teljesen komoly, 990 forint/hó a tagság, amivel 2 fotót tölthetsz fel magadról (1990 forint/hó VIP tagságért már akár tizet is, hülyének is megéri!).

Semmi hús, nézd, milyen boldogok!

A két, szülési szabadságon lévő hölgyalapító így mesél róla:

Szerettünk volna létrehozni egy olyan platformot, ahol vegánok és vegák ismerkedhetnek, levelezhetnek, találkozhatnak és még élő randikkal is segítjük, hogy szerelembe essenek.

Azért, mert:

A vegánoknak és vegáknak kedvezünk, mivel mi sem fogyasztunk húst, tojást, tejtermékeket már 10-15 éve és amikor párválasztásban voltunk, akkor számunkra is fontos szempont volt, hogy a társunk hasonló elveket valljon az életmódjában is.

És jó tudni, hogy ezzel egyáltalán:

Nem a vegyesen táplálkozókat szeretnénk kirekeszteni, hanem a húsmentesen élőknek adni egy extra esélyt a pártalálásra. Főként azokra gondoltunk, akik számára fontos, hogy étrend/ életmód tekintetében egyetértés legyen a párkapcsolatban.

Érdekes, hogy úgy minden közül, ami a két ember közti romantikus kapcsolat kialakulásának előfeltétele lehet, ennyire ki kell emelni, alapkővé, létfontosságú elemmé kell tenni a szerelemben, hogy valaki fogyaszt-e húst és tejterméket. Hogy csak az illik hozzád potenciálisan, aki nem fogyaszt ilyeneket. Intelligens? Jófej? Hűséges? Hasonló az érdeklődési köre? Korban passzol-e hozzád? Tudnátok jókat beszélgetni? Fizikailag vonzó vajon? Közel laktok egymáshoz? Ugyanolyan érzelmi értékrendetek van? Mindezek elhanyagolható kis mellékkörülmények, mert akár az összes ilyen apróság stimmelhet, ha nem vagy vega, kiestél barátom, bocsi.

Egymásra találtak két karalébé fölött

Amúgy utószóként: nem ez volt a legabszurdabb vega-vegán megmozdulás, amit itthon láttunk: a decemberben meghirdetett Vegán korizás a műjégen Facebook-eseménynél akadt ki a zöldséghigany.

Ő például nem mehetne :(

Ami alá az egyik felhasználó ezt a csodás kommentet dobta:

Ugye lesz valami vegán mérő belépéskor? Semmi szektás dolog, csak nem szívesen csúszkálnék együtt 3-as vegánszint alattiakkal, akik megeszik azt, aminek árnyéka van.

Mert biztosan lehet sokkal húsmentesebben is korcsolyázni, a húsevők acélél helyett tuti bélszínen siklanak a jégen. És a szívük is felsálból van.

És ezt olvastad már?
Ezért recseg-ropog a térded, és ezt tudod tenni ellene