Július 27-én, pénteken egy nagyszabású megnyitóval hivatalosan is megkezdődnek a XXX. nyári olimpia küzdelmei. Ilyenkor aztán mindenkinek van egy jó megérzése, egy tippje, hány magyar aranyérem születik. A Playernek is.

Összesen 302 aranyérem kerül kiosztásra, ám magyar versenyző "csak" 21 sportágban szerepel, összesen 157 fő. Vegyük számba, kinek a nyakába kerülhet aranyérem. Nem idő, sokkal inkább esélyesség sorrendben haladva.

Douchev-Janics Natasa

Natasa és még csak simán Janicsként három olimpiai aranyérmet nyert már és elég valószínű, hogy ha nem kap léket a hajója, akkor újabb kettőt mellétehet a míves vitrinjében. A 29 éves szerb–horvát származású kajakozó Athénban kettőt, Pekingben egy aranymedállal gazdagodott, Londonban pedig már anyaként a 200 méteres sprintszám legnagyobb favoritja. Legnagyobb ellenfele saját maga, amennyiben nagyon beragad a rajtnál. Egyébként pedig leginkább az új-zélandi Lisa Carringtonra és a lengyel Marta Walczykiewiczre kell figyelnie
Versenyszám: női K-1 200 méter
Döntő: augusztus 11., 11:14

Kovács Katalin - Douchev-Janics Natasa

Kovács Katinak csak két olimpiai aranya van, mindkettőt Janiccsal nyerte, és Athénban és Pekingben is K-2 500 méteren. Ebben a versenyszámban egy ideje verhetetlen a két hölgy, legutóbb az Európa-bajnokságot nyerték meg Zágrábban. Természetesen a legnagyobb ellenfél a német duó lesz, de erősen bízunk benne, hogy a Weber-Dietze páros sovány lesz a rutinos párosunk mellett.
Versenyszám: női K-2 500
Döntő: augusztus 9., 11:35

Berki Krisztián

Berki a lókirály, a legutóbb két világbajnokságot megnyerte, akárcsak az utolsó két Eb-t is. Lólengésben nincs jobb nála a világon, ha hozza a gyakorlatát hiba nélkül, neki kell nyernie a számot. Csakhogy legnagyobb ellenfele - akitől amúgy nagy versenyen nem kapott ki - brit. Louis Smith tehát hazai pályán, saját szurkolók és nyomás alatt tartott pontozók előtt lovazik. Krisztián a jobb és van annyira profi, hogy nem parázzon be a nagy téttől.
Versenyszám: Férfi lólengés
Döntő: augusztus 5., 16:41

Gyurta Dániel

A mellúszás koronázott királya Kitadzsima Koszuke, a japán négyszeres világbajnok. Csakhogy 2009 óta Gyurta Danit nemigen lehet legyőzni 200 méteren, legutóbb a Sanghajban rendezett vébén hajrázta le a távol-keleti ellenfelét. Természetesen Londonban is a japán kell legyőznie, ha olimpiai bajnok szeretne lenni, márpedig a 2004 ezüstérmese - aki aztán a kora és a hirtelen jött siker miatt kicsit el is szállt magától - ma már roppant érett, tudatos és eltökélt profi. Behúzza. Beússza.
Versenyszám: férfi mellúszás, 200 méter
Döntő: augusztus 1., 20:30

Pars Krisztián

Pars Pekingben is esélyes volt, a selejtezőből elsőként jutott a fináléba, ám ott végül csak a negyedik helyen végzett. Majd kiderült, hogy az előtte végzőből kettő is doppingolt, jött a végtelen tárgyalássorozat, Parst persze elkönyveltük olimpiai ezüstérmesnek. Két évig húzódó ügy végén kimondták, marad minden a régiben. Ez a düh és dac megerősítette a 30 éves kalapácsvetőt, 2009-ben még ismét összeroppant a tehertől a vébén, ám azt követően egy helyet mindig lépkedett. Eb-bronz, tavaly vb-ezüst, idén Eb-arany. És most jön az olimpia.
Versenyszám: Férfi kalapácsvetés
Döntő: augusztus 5., 21:20

Sidi Péter

Sidi Peking óta mindent megnyert, ahol csak indult, a négy év alatt négyszer nyer Európa-bajnokságot, világbajnok lett és világkupa-győzelemmel is dicsekedhet. A magyarok közül ő szerzett először kvótát és az egyik legesélyesebb egy aranyéremre. A kisöbű szabadpuska összetett számában a szlovén Debevec a legnagyobb ellenfele, de Sidi önbizalma töretlen - "Az olimpia csak egy verseny. Ha tökéletesen felkészülök, nem lehet gond." Ámen.
Versenyszám: Férfi kisöbű puska, összetett
Döntő: augusztus 6., 14:45

Vajda Attila

Vajda Attilának meggyűlt a baja a válogatóval, a szövetségi kapitánnyal és a formájával is. Ki is hagyta az utolsó nagy versenyt, az Európa-bajnokságot, így nagy ellenfelei, a német Sebastian Brendel és az üzbég Vadim Menkov nemigen tudják belőni Attila teljesítményét. Aki a szám címvédője! És mellesleg a tavalyi világbajnok. Ő is az olimpiára szívja fel magát. A kérdés, hogy teher-e vagy plusz erőt ad, hogy ő az egyetlen kenusunk a versenyen...
Versenyszám: férfi C-1 1000 méter
Döntő: augusztus 8., 10:48

Férfi vízilabda-válogatott

A Kemény-legények négy éve nem nyertek semmit, noha a vébén és az Eb-n is közel jártak a csúcshoz, főleg a vízben látottak alapján. Na de ilyen régóta arany nélkül pólóznak, akkor mire az optimizmus? Mert olimpia jön, azt meg mi szoktuk nyerni. Kemény Dénes mindössze három olyan játékos visz ki Londonba, aki még nem szerepelt ötkarikás játékokon: Hárai Balázst, Szivós Mártont és Nagy Viktort. A többiek mind olimpiai bajnokok. Rutinos a csapat és mindenki retteg tőlünk, mert pontosan tudják, hogy négyévente verhetetlenek vagyunk. Szerbia, Montenegró, Horvátország és Olaszország a legnagyobb ellenfelünk.
Versenyszám: férfi vízilabda
Döntő: augusztus 12., 16:50

És az optimista verzió szerint, akár ők is nyerhetnek:

Kozák Danuta

Versenyszám: női K-2 500
Döntő: augusztus 9., 11:08

Dombi Rudolf - Kökény Roland

Versenyszám: férfi K-2 1000 méter
Döntő: augusztus 8., 11:16

Női kajak négyes

Versenyszám: női K-4 500
Döntő: augusztus 8., 11:44

Nézd meg, eddig hány magyar olimpiai aranyérem született!

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Mi kell ahhoz, hogy a kutyád ne csak boldog legyen, de a legjobb barátoddá is váljon?

Littler a Premier League-ben is felért a csúcsra

„Marozsán hamarosan odaérhet a top 10-be”

További cikkeink a témában
Mi kell ahhoz, hogy a kutyád ne csak boldog legyen, de a legjobb barátoddá is váljon?
Hirdetés