Mindössze másodperceken és egy csodálatosan eltalált Lionel Messi-lövésen múlott, hogy a gigantikusnak tartott argentin csatársor gól nélkül hozza le az előzetesen vágóhídra küldött Irán elleni mérkőzését.

Sőt, a második félidőben Romero kapus háromszor védett óriásit, meccsben tartva és megmentve a még nagyobb szégyentől a csapatát, mert hiába játszottak fölényben a gauchók, igazi helyzetet alig-alig tudtak kidolgozni. Higuaín és Agüero megint a láthatatlan embert alakították, Di María meg kb. 376-szor tekerte be a szélről a labdát pontatlanul. Lavezzi és Palacio beállása után javult valamelyest a széljátékuk, de a győzelemhez a magára találó négyszeres aranylabdás pazar egyéni alakítása kellett. Iránt sajnálhatjuk, megérdemelték volna legalább az egyik pontot. Győzelmével a Sabella-csapat biztos továbbjutónak tekinthető.

Argentína–Irán 1-0 (0-0)

Estadio Mineirao, Belo Horizonte

Argentína:  Romero – Zabaleta, F. Fernandez, Garay, Rojo – Mascherano – Gago, Di Maria (Biglia, 93.) – Messi, Higuaín (Palacio, 77.), Agüero (Lavezzi, 77.).

Irán: A. Hagigi – Hosszeini, Szadegi, Montazeri, Puladi – Hajszafi (R. Hagigi, 88.), Nekunam – Tejmurjan, Szodzsaei (Heidari, 70.)– Dedzsagah (Dzsahanbash, 84.) – Gucsannezsad.

Gólszerző: Messi (91.)

(Fotó: AFP)

Legfrissebb

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.