Ami már napok óta nyílt titok volt, az mára tény lett: a Paris SG leigazolta a Napolitól az uruguayi gólgyárost, Edinson Cavanit.

Amióta katari kézbe került Párizs szeme fénye, költögetett a klub, tavaly nyáron például 106 millió eurót. Játékosokra. Most csak egyre 64 milliót, de hát ha egyszer ennyibe került Edinson Cavani, ennyi volt a kivásárlási ára, mit lehet tenni? Annyira tele van a PSG lóvéval, hogy nem tud alkudni sem, hiszen úgyis tudja az eladó fél, hogy ahol van 57 milla, ott lesz 64 is. Lett. Hogy ér-e ennyit Cavani? Senki sem ér ennyit, de tudjuk, mindenki annyit ér, amennyit kifizetnek érte. Márpedig Aurelio De Laurentiisnél kevés dörzsöltebb elnök vezet klubot, és ő nem engedett a 64-ből. Pedig bevallotta, hogy ez az összeg abszurd.

Cavani egyébként kétségtelenül remek vétel, hiszen elképesztően gólerős, 104 meccsen 78 gólt lőtt a Napoliban. Sokáig úgy tűnt, a Chelsea lesz a befutó, Mourinho nagyon akarta az urut, de momentán Párizsban több kézzel szórják a pénzt. Cavanit könnyű beilleszteni bármilyen játékrendszerbe, mert épp úgy tud játszani klasszikus centert, mint éket, vagy szélsőt, esetleg visszavont támadót. És intelligens is.

Az viszont még kérdés, hogy ezek után is marad-e a PSG eddigi egyetlen klasszis csatára, Zlatan Ibrahimovic. Már nem – csak – a svéden lesz a reflektorfény, lehet, ezt nem szereti majd annyira. Hallani, igényt nyújtott be egy esetleges távozásra. („Ibrahimovic nem játszik együtt Cavanival: megígérték neki, hogy eladják" – kotyogta el De Laurentiis.) Ha viszont marad, az Ibrahimovic, Cavani duó brutális lesz.

Cavani a 9-es mezt kapta és öt évre írt alá.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

A világ egyik legegészségesebb itala egy magyar készítmény, és azt adja meg, amire szükséged van

Tréner? Panzió? Kozmetika? Így lehet a kutyád még boldogabb, miközben a te életed is könnyebbé válhat

Emlékszel Messi karrierjének egyik legzseniálisabb góljára?

További cikkeink a témában