A tavalyi BL-győzelem után a londoni kékek behúzták a második legfontosabb európai kupatrófeát is. A Benfica még nem tette túl magát a Guttman-átkon.

Szerda éjjel a Chelsea FC 2–1 arányban legyőzte portugál riválisát, a Benficát, méghozzá egy 93. percben szerzett, mesterien helyezett Ivanovics-fejessel. A londoniak nem igazán játszottak jól, Torresnek például szinte az első valamirevaló helyzetet sikerült gólra váltania a 60. percben. Cardozo büntetőből egyenlített a 68. percben, ezt követően mindkét kapu előtt alakultak ki helyzetek, főleg Lampard két távoli lövése érdemes említést, az első esetben a rossz irányba mozduló kapus, Artur éppen ki tudta ütni a labdát, a másodiknál pedig a kapufa mentette meg. Végül jött a 93. perc és egy profi, higgadt és tökéletesen kivitelezett mozdulat Braniszlav Ivanovicstól. Érdekes, hogy a Benfica ezután még eljutott a Chelsea ötösén belülre, de Cardozo elől tisztázni tudott Cech és egy védő.

A Benficán továbbra is fog a magyar átok, amit a zseniális edző, Guttman Béla szórt a klubra, amikor egy fizetési vita miatt 1962-ben otthagyta a klubot. A BL-győztes stratéga volt munkaadóit azzal átkozta meg, hogy száz évig nem fognak nemzetközi kupát nyerni, ebből eddig 51 év telt el.

Rafa Benítezt eddig a pokolba kívánták a Chelsea drukkerei, de a spanyolnak sikerült szépen búcsúznia a kispadtól, főleg, ha a hétvégén bebiztosítják harmadik helyüket a bajnokságban.

Európa-liga-döntő

  • Chelsea–Benfica 2–1 (0–0)
  • Amszterdam, 51 800 néző; V.: Björn Kuipers (holland)
  • Chelsea: Petr Cech – Cesar Azpilicueta, Gary Cahill, Braniszlav Ivanovics, Ashley Cole – David Luiz, Frank Lampard – Ramires, Juan Mata, Oscar – Fernando Torres
  • Benfica: Artur - Andre Almeida, Luisao, Ezequiel Garay (Jardel, 78.), Melgarejo (Ola John, 66.) – Enzo Perez, Nemanja Matics, Rodrigo (Lima, 66.) - Nicolas Gaitan, Eduardo Salvio - Oscar Cardozo. (A zseniális Pablo Aimar nem lépett pályára.)
  • Gól: Torres (60.), Ivanovics (93.), ill. Cardozo (68., 11-esből)
  • Sárga lap: Oscar (14.), illetve Garay (45.), Luisao (62.)

(Fotó: Europress/Getty)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Mi kell ahhoz, hogy a kutyád ne csak boldog legyen, de a legjobb barátoddá is váljon?

Élőben nézheted Marozsán Fábián negyeddöntős meccsét

Guardiolának van miért aggódnia a szezon egyik legfontosabb meccse előtt

További cikkeink a témában
Mi kell ahhoz, hogy a kutyád ne csak boldog legyen, de a legjobb barátoddá is váljon?
Hirdetés