Kevesen számítottak az első fordulóban látottak alapján ilyen szoros, izgalmas és fordulatos ausztrál–hollandra, pedig az lett: az auszik egygólos hátrányból még fordítani tudtak, de aztán összekapták magukat van Persie-ék, és hozták a kötelezőt.

A 18 órakor kezdődő meccsekben lehet valami, mert eddig egyiken sem unatkoztunk, sőt. Tim Cahill jóvoltából meg egyenesen a világbajnokság eddigi legszebb gólját láttuk kora este: a veterán ausztrál csatár Arjen Robben kontrából szerzett vezető gólját egyenlítette ki másodpercekkel később egy döbbenetesen eltalált kapáslövéssel. Louis Van Gaal, ha hajszárítózott is a szünetben, nem nagyon lett foganatja, ugyanis egy kezezés miatt megítélt büntetőből Ausztrália óriási meglepetésre fordítani tudott a szünet után, amit Robin van Persie egalizált egy léc alá ágyúzott lökettel. A győztes gól végül a csereként beállt fiatal Memphis Depay nevéhez fűződött, bár kellett hozzá Ryan kapus is.

Ausztrália–Hollandia 2–3 (1–1)

Estadio Beira-Rio, Porto Alegre

Ausztrália: Ryan – McGowan, Spiranovic, Wilkinson, Davidson – McKay, Jedinak – Leckie, Bresciano (Bozanic, 52.), Oar (Taggart, 77.) – T. Cahill (Halloran, 69.).

Hollandia: Cillessen – Janmaat, de Vrij, Vlaar, Martins Indi (Depay, 45.), Blind – de Guzman (WIjnaldum, 78.), N. de Jong – Sneijder – van Persie (Lens, 87.), Robben.

Gólszerzők:  Cahill (22.), Jedinak (54. – tizenegyesből), ill. Robben (21.), van Persie (57.), Depay (69.)

(Fotó: AFP)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Tréner? Panzió? Kozmetika? Így lehet a kutyád még boldogabb, miközben a te életed is könnyebbé válhat

Saját térfeléről rúgott gólt a Puskás Akadémia korábbi játékosa

Kabaré, ami a hokiválogatottnál zajlik. Vagy inkább szégyen

További cikkeink a témában