Közelebb került a Real, négy góllal büntetett a Juve, ollózós gólt lőtt a Roma-csatár, szép gólokkal győzött az Everton, küszködve nyert a PSG.

A legjobb meccs

A Liverpool egy nagyszerű, gólgazdag meccsen, idegenben 5–3-ra legyőzte a Stoke Cityt, természetesen Luis Suárez vezetésével. Az uruguayi két gólt lőtt, a 'Pool pedig fél óra után már kétgólos előnyben volt. Mégsem volt sima a meccs, mert két korábbi vörös, Crouch és Adam is gólt lőtt, így egyenlített a Stoke. Aztán hat perc múlva, Gerrard büntetője után már nem volt kérdés, ki nyer. Suárez 22 gólnál jár, tizenhat meccsen – egyedül többet lőtt, mint hat teljes csapat a ligában.

A legnagyobb nyertes

Miután a hétvége rangadóján a Barcelona gólnélküli döntetlen játszott a második helyezett Atlético Madrid otthonában, így a mindhárom pontot begyűjtő Real Madrid volt a hétvége győztese. Pedig a blancók is szenvedtek, csak egy Pepe-fejessel tudták legyűrni az Espanyolt.

A legszebb gól

A Roma a Genoa ellen nyert simán, 4–0-ra, amiben mondjuk semmi meglepő nincs is. Az összefoglalóba Alessandro Florenzi miatt kerültek be, aki élete gólját szerezte: a fiatal támadó remek mozdulattal ollózott a kapuba a 25. percben, ezzel szerzett vezetést a fővárosiaknak.

A legszenvedősebb

A Ligue 1-listavezető Paris SG már a hatodik percben hátrányba került az utolsó helyen álló Ajaccióban, úgyhogy nehezebbre sikerült a papírforma siker, mint amire számítottak. Ám mivel még a szünet előtt sikerült Ezequiel Lavezzi révén egyenlíteni, a második félidőben meglett a kötelező három pontot érő gól is, amit Blaise Matuidi szerzett.

A legkegyetlenebb bosszú

A Juventus is hátrányba került idegenben, a Cagliari a 21. percben került előnybe az éllovas ellen, aki viszont erre négy góllal válaszolt. Nem kegyelmezett. A zebrák zsinórban ötödik meccsüket nyerték meg, ezeken tizennyolc gólt lőttek. Most Llorente kétszer, Marchisio és Lichtsteiner iratkozott be a jegyzőkönyvbe.

A legmutatósabb gólok meccse

Gareth Barry lórúgás-szerű ballábas lövéssel, Kevin Mirallas pedig tökéletes szabadrúgással talált a Norwich kapujába, így nyert 2–0-ra az Everton.

A legrosszabb tizenegyes

Ugyan még csak január közepe van, de már most kijelenthető, hogy Jason Puncheon tizenegyesénél rosszabbat keveset fogunk látni az évben. A Crystal Palace játékosát lehet, az zavarta meg, hogy a készülődés közben összefejelt a sporival, mert más magyarázat nincs arra, amit művelt. Végül ki is kaptak 2–0-ra.

A legjobb játékos

Kikapott a Milan. Hát ez nem bír hírértékkel, az idei Milan ki szokott kapni, még az újonc Sassuolo elleni bukáson sem lepődünk meg, holott az már négy forduló óta gólt sem lőtt. Most lőtt, négyet is, és mindet egy 19 éves srác, Domenico Berardi szerezte. Ő a hétvége hőse. A tehetség tizenegy gólnál jár a bajnokságban, ne lepődjünk meg, ha a nyáron már nem adja kölcsön klubja, a Juventus. Ja, amúgy a Milan már 2–0-ra vezetett...

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Mi kell ahhoz, hogy a kutyád ne csak boldog legyen, de a legjobb barátoddá is váljon?

Élőben nézheted Marozsán Fábián negyeddöntős meccsét

Guardiolának van miért aggódnia a szezon egyik legfontosabb meccse előtt

További cikkeink a témában
Mi kell ahhoz, hogy a kutyád ne csak boldog legyen, de a legjobb barátoddá is váljon?
Hirdetés