Brazília nagyon simán elverte a világbajnokot, így egymás után harmadszor, összesen negyedik alkalommal nyerte meg a Konföderációs Kupát.

1997, 2005 és 2009 után idén is a brazil válogatott nyerte meg a világbajnokságok előtti évben megrendezett tornát, melyen a kontinensek bajnokai vesznek részt. Brazília mind az öt meccsét megnyerte, Olaszországnak négy, a világ- és Európa-bajnok Spanyolországnak pedig három gólt lőtt, kétség sem férhet hozzá, hogy megérdemelte a kupát. A döntőben fantasztikusan játszott a selecao, remek védekezésével, harcos játékával esélyt sem adott annak a spanyol válogatottnak, mely tétmeccsen három éve nem kapott ki.

A vezető gólt már a második percben megszerezték a hazaiak, Fred pókfocis, hasonfekvős találatához a szerencsére is szükség volt. A félidő vége előtt egy remek támadás után Neymar bal lábbal bombázott a rövid felsőbe. A második játékrész legelején ismét a Fluminense 29 éves csatára, Fred talált be, amivel el is dőlt a meccs. A spanyoloknak lett volna esélyük szépíteni, ám Sergio Ramos kihagyta a Jesús Navas által kiharcolt büntetőt. A 68. percben aztán Piquét még kis is állították.

A torna legjobb játékosa természetesen Neymar lett. Jövőre világbajnokság, a brazilok jelezték, hogy igényt tartanak az aranyra.

Brazília-Spanyolország 3–0 (2–0)
Gólszerző: Fred (2., 47.), Neymar (44.)
Kiállítva: Piqué (68.)

A harmadik helyet Olaszország szerezte meg, miután a tizenegyeseket jobban lőtte Uruguaynál.

Uruguay–Olaszország 2–2 (0–1, 2–2, 2–2) – tizenegyesekkel 2–3
Gólszerző: Cavani (58., 78.), ill. Astori (24.), Diamanti (73.)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

A világ egyik legegészségesebb itala egy magyar készítmény, és azt adja meg, amire szükséged van

Tréner? Panzió? Kozmetika? Így lehet a kutyád még boldogabb, miközben a te életed is könnyebbé válhat

Letartóztattak két Premier League-focistát szexuális erőszak gyanúja miatt

További cikkeink a témában
Egy illat azoknak, akik nem ismerik a félelmet – NOVELLISTA Unique Wood
Hirdetés