Franciaország továbbsurrant Nigéria ellen, ám a korábbi lehengerlő játéknak most nyoma sem volt, a nigériai kapus szerencsétlenkedésére volt szükség a győzelemhez. A továbbjutás viszont teljesen megérdemelt volt.

A meccs szűk nyolcvan percig igencsak lassú mederben csordogált, bár egy-két francia helyzet vert némi hullámot, de nem látszott, hogy veszélyben lenne a hosszabbítás. Jellemző, hogy legtöbbször a franciák jobb oldali védője, Debuchy került helyzetbe, de a legnagyobb lehetőség Benzema előtt adódott – ekkor a gólvonalról tisztázott a nigériai bekk. Mondjuk Cabaye lécen csattanó lökete is jelezte már, Franciaország egyáltalán nem akar túlórázni.

Aztán a 79. percben az eddig a vébén meglepően halovány teljesítményt nyújtó, ma viszont kifejezetten jól focizó Paul Pogba, valamint a meccsen, sőt, az egész tornán remeklő nigériai kapus, Enyeama közösen összehozta a vezetőgólt. A Lelkipásztor becenévre hallgató Lille-kapus pocsékul jött ki Valbuena szögletére, Pogba pedig köszönte és bebólintotta. A Juve-játékos bőszen mutogatott is felfelé, hiába, egy lelkipásztor is segített.

Ez után már nemigen akartak focizni a franciák, Nigéria meg nem tudott, mégis született még egy gól: a 91. percben ismét Valbuena adott be, ezúttal Enyeama és Yobo közösen oldották meg a feladatot, utóbbi lábáról pattan a kapuba a labda. Griezmann zavart, némi érdem neki is jár.

Franciaország, teljesen megérdemelten, a legjobb nyolc közé jutott.

Franciaország–Nigéria 2–0 (0–0)

Franciaország: Lloris – Debuchy, Varane, Koscielny, Evra – Pogba, Cabaye, Matuidi – Valbuena, Benzema, Giroud (Griezmann, 62.). Szövetségi kapitány: Didier Deschamps
Nigéria: Enyeama – Ambrose, Omeruo, Yobo, Oshaniwa – Onazi (Reuben, 59.), Mikel – Odemwingie, Moses (Nwofor, 89.), Musa – Emenike. Szövetségi kapitány: Stephen Keshi

Gólszerző: Pogba (79.), Yobo (91. – öngól)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

A világ egyik legegészségesebb itala egy magyar készítmény, és azt adja meg, amire szükséged van

Tréner? Panzió? Kozmetika? Így lehet a kutyád még boldogabb, miközben a te életed is könnyebbé válhat

Dudaszós meccsnyerővel kaptak ki LeBron Jamesék a bajnoktól

További cikkeink a témában
Egy illat azoknak, akik nem ismerik a félelmet – NOVELLISTA Unique Wood
Hirdetés