A Puskás-díj apropóján életre hívtuk a legbénább, legcsúnyább találatok díját. És hát ha a legszebbet magyar focistáról nevezték el, az ellenpólust is arról illik. Szavazz!

A Player futballbizottsága összeállított öt kellemetlen gólt a 2013–2014-es szezon őszéről, és az olvasók szavazati alapján odaítéljük valakinek a Devecseri-díjat. A verseny több szempontból is rendhagyó, mert egyrészt nem mindig a gólszerzőt díjazunk, hiszen van hogy egy elképesztő kapushiba miatt röhögünk a találaton, a gólt mégsem neki írják be, másrészt a névadó góljának apropója miatt most csak az idei őszről válogattunk. Jövőre naptári évet vizsgálunk.

1. Devecseri Szilárd (Hollandia–Magyarország, 2013. október 11.)

Az illendőség úgy kívánja, hogy a névadóval kezdjük a listát, Devecseri Szilárd lehet az első, aki a saját magáról elnevezett (képzeletbeli) díjat elnyeri. A Haladás és a magyar válogatott védője az amszterdami vb-selejtezőn szerzett remekbe szabott fejesgóljával iratkozott be ebbe az illusztris társaságba. Ez volt a hollandok hatodik találata.

2. Jan Mucha (Görögország–Szlovákia, 2013. október 11.)

Átkozott egy nap volt az október 11., Devecseri mellett Skrtel is akkor lőtte listás gólját. A szlovák válogatott Görögországban játszott vb-selejtezőt, a Liverpool bekkje pedig lazán hazaadott. Nem erősen, nem pontatlanul. Igazából Mucha kapusnak járna a díj.

3. Fotyik Dominik (Mezőkövesd Zsóry–Szombathelyi Haladás, 2013. október 18.)

Komámasszony, hol a labdát játszottak Mezőkövesden, végül Fotyik lelt rá, be is bikázta saját kapujába.

4. Lubos Kamenár (Győri ETO–Puskás Akadémia, 2013. október 27.)

A gólszerző ugyan Lencse László, ám a Puskás támadója leginkább azért dicsérhető, mert megtette, amit egy vérbeli csatárnak kötelező: megzavarta a kapust, aki nem vehette kézbe a labdát. Kamenár várt, és várt, és várt, majd telibe trafálta Lencsét.

5. Artur Boruc (Stoke City–Southampton, 2013. november 2.)

A Stoke bosnyák kapusát, Asmir Begovicot igazán nevezhették volna a Puskás-díjra is, egy egészpályás gól azért elég nagy durranás. Abból a kapuból. A másik kapuból pedig egy nyilvánvaló nevezés a Devecseri-díjra, Artur Boruc nevét jegyezzük meg, a lengyel kapta kapustársától a potyát a 13. másodpercben.

Ki nyeri a 2015-ös Super Bowlt?

  • Seattle Seahawks 38%
  • New England Patriots 52%
  • Mi ez a sportág? 10%
Támogatott és ajánlott tartalmaink

Milyen kutyatápot vegyél, ami a kutyádnak és a pénztárcádnak is jó?

A világ egyik legegészségesebb itala egy magyar készítmény, és azt adja meg, amire szükséged van

Nem írtak jókat Szoboszlai Atalanta elleni teljesítményéről

További cikkeink a témában