November 11-én kijött az idei Puskás-díjra jelölt gólok, játékosok listája, ennek apropóján – no meg az Oscar–Arany Málna-díj párhuzam alapján – életre hívtuk a legbénább, legcsúnyább vagy épp legviccesebb gólok díját. Ha a legszebbet magyar focistáról nevezték el, az ellenpólust is arról illik. És most elég kézenfekvő, hogy Devecseri Szilárd nevét viselje, ő a leghíresebb magyar antigólszerző.

A Player futballbizottsága összeállított öt kellemetlen gólt a 2013–2014-es szezon őszéről, és az olvasók szavazati alapján odaítéljük valakinek a Devecseri-díjat. A verseny több szempontból is rendhagyó, mert egyrészt nem mindig a gólszerzőt díjazunk, hiszen van hogy egy elképesztő kapushiba miatt röhögünk a találaton, a gólt mégsem neki írják be, másrészt a névadó góljának apropója miatt most csak az idei őszről válogattunk. Jövőre naptári évet vizsgálunk.

1. Devecseri Szilárd (Hollandia–Magyarország, 2013. október 11.)

Az illendőség úgy kívánja, hogy a névadóval kezdjük a listát, Devecseri Szilárd lehet az első, aki a saját magáról elnevezett (képzeletbeli) díjat elnyeri. A Haladás és a magyar válogatott védője az amszterdami vb-selejtezőn szerzett remekbe szabott fejesgóljával iratkozott be ebbe az illusztris társaságba. Ez volt a hollandok hatodik találata.

2. Jan Mucha (Görögország–Szlovákia, 2013. október 11.)

Átkozott egy nap volt az október 11., Devecseri mellett Skrtel is akkor lőtte listás gólját. A szlovák válogatott Görögországban játszott vb-selejtezőt, a Liverpool bekkje pedig lazán hazaadott. Nem erősen, nem pontatlanul. Igazából Mucha kapusnak járna a díj.

3. Fotyik Dominik (Mezőkövesd Zsóry–Szombathelyi Haladás, 2013. október 18.)

Komámasszony, hol a labdát játszottak Mezőkövesden, végül Fotyik lelt rá, be is bikázta saját kapujába.

4. Lubos Kamenár (Győri ETO–Puskás Akadémia, 2013. október 27.)

A gólszerző ugyan Lencse László, ám a Puskás támadója leginkább azért dicsérhető, mert megtette, amit egy vérbeli csatárnak kötelező: megzavarta a kapust, aki nem vehette kézbe a labdát. Kamenár várt, és várt, és várt, majd telibe trafálta Lencsét.

5. Artur Boruc (Stoke City–Southampton, 2013. november 2.)

A Stoke bosnyák kapusát, Asmir Begovicot igazán nevezhették volna a Puskás-díjra is, egy egészpályás gól azért elég nagy durranás. Abból a kapuból. A másik kapuból pedig egy nyilvánvaló nevezés a Devecseri-díjra, Artur Boruc nevét jegyezzük meg, a lengyel kapta kapustársától a potyát a 13. másodpercben.

Ki nyeri a 2015-ös Super Bowlt?

Összesen 144 szavazat érkezett.
  • Seattle Seahawks 55
  • New England Patriots 75
  • Mi ez a sportág? 14

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.