A Michigan State kosarasa, Adreian Payne elveszítette legjobb barátját és a legkisebb legnagyobb rajongóját, a nyolcéves Lacey Holsworth-t. Az ő kapcsolatuk egészen különleges volt, és olyan megható, amilyet még talán sosem hallottál. Hepiend nélkül.

Ha jobban belegondolok, egyáltalán nem is biztos, hogy hepiend nélküli a történet, de az nem kérdés, hogy ritka megható, olyan mosolyogva pityergős. Szóval amerikai, csak a forgatókönyvet az élet írta. De lesz belőle film is, ezt borítékolom. Szóval adott egy kosaras, Adreian Payne, a Michigan State Spartans 208 centis afroamerikai centere, és egy szőke parókás, csöppnyi fehér leányka, Lacey Holsworth, aki a játékos legnagyobb rajongója. És aki halálos beteg.

A Michigan két évvel ezelőtt egy, a csapat által szponzorált, afféle kötelező látogatáson vett részt a kórházban, a gyermekonkológián, ilyen a legtöbb sportklubnál előfordul. Olyan azonban nem, hogy az egyik játékos az egyik beteg kisgyerekkel végül egy roppant szoros, megható barátságot kössön.

Laceynél neuroblastomát állapítottak meg 2011-ben, ami egy ritka agresszív rákfajta, a perifériás idegrendszer ún. szimpatikus sejtjeinek rosszindulatú daganata, a kislány veséje körül egy focilabdányi tumor volt, egy másik pedig a gerincvelőjét támadta meg. A hatalmas kosaras és a mini kislány gyorsan egymásra talált, Payne többször meglátogatta a kórházban, majd elkezdtek SMS-ezni is, és Princess Lacey Adreian legnagyobb rajongója lett. És a legjobb barátja is.

Amikor Payne csapata, a Spartans az Elite Eightben játszott, Lacey ott volt, amikor a játékos az NCAA zsákolóversenyén indult, Lacey ott ült a lelátón, amikor Payne-nek választania kellett, ki kísérje be a parkettre a Senior Dayen (az utolsó hazai meccs az egyetemi bajnokságokban), ő Laceyt választotta.

"Olyan volt, mintha a húgom lett volna. Megtanított arra, hogy mindig küzdjek, és mindennap mosolyogjak, akkor is, ha a dolgok épp rosszul mennek" – nyilatkozta Payne. Márpedig néha nagyon nehéz volt mosolyogni, ám amikor a kislány szobájába ment és meglátta, mindig felvillanyozta, felragyogott, ez jelentett neki mindent.

Aztán április 9-én érkezett egy post Lacey hivatalos Instagram-profiljára, ezzel a képpel:

És ezzel a kísérőszöveggel: "Lacey teljesítette a végső győzelmet, most már az angyalokkal táncol... A világ egy jobb hely, mert ő benne volt. Összetört a szívünk."

(Forrás: huffingtonpost.com)

Player Autószalon

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon