„A klub szeretne köszönetet mondani a kemény, becsületes munkájáért és az erőfeszítésekért, amivel kezelte a pozícióját” – jelent meg a klub honlapján.

Érdekes, Moyes sorsa épp korábbi csapata ellen dőlt el végleg, az Everton elleni 2–0-s idegenbeli vereség biztossá tette, hogy 19 év után először nem indulhatnak a Bajnokok Ligájában a vörös ördögök, bár ez azért korábban is valószínű volt. Persze ez a legkézzelfoghatóbb ok, ám sokkal valószínűbb, hogy a tulajdonosi körnek fogyott el a türelme. Nekik is, mert a szurkolók már régóta kikezdték a skótot. A Glazer család is kihátrált tehát mögüle, így nem élte meg a bajnokság végét sem.

Olyan finomságokat hozott össze a MU kispadját Moyes, mint például három vereség egy hét alatt: Tottenham (bajnoki), Swansea (FA-kupa), Sunderland (Ligakupa); vagy hogy az angol élvonalbeli futball történetében először veri meg a két liverpooli csapat oda-vissza a Unitedet; a West Brom 35 év után meccset nyer az Old Traffordon. De a csúcs, hogy a United még soha nem végzett az ideinél alacsonyabb pontszámmal a Premier League-ben, 1978 óta a legrosszabb hazai mérleggel zárja a bajnokságot, és már most 11 vereséggel áll. Moyes 51 hivatalos meccsén 27 győzelem, 9 döntetlen, 15 vereség a mérlege a United élén.

Az utódjára vonatkozó tippek is megjelentek már az angol sajtóban. A Daily Telegraph azt írta, a szezon végéig Ryan Giggs és Nicky Butt veszi át a csapat irányítását. Giggset a PA hírügynökség értesülései szerint még ma, április 22-én kinevezik ideiglenes menedzsernek. A nyáron pedig jöhetnek a nagyágyúk, a szokásos nevek röpködnek: Jürgen Klopp, Louis van Gaal, Roberto Martínez és Diego Simeone.

Te kit látnál legszívesebben a United kispadján?

Támogatott és ajánlott tartalmaink

A világ egyik legegészségesebb itala egy magyar készítmény, és azt adja meg, amire szükséged van

Tréner? Panzió? Kozmetika? Így lehet a kutyád még boldogabb, miközben a te életed is könnyebbé válhat

Emlékszel Messi karrierjének egyik legzseniálisabb góljára?

További cikkeink a témában