Mindenki azt várta, a Bajnokok Ligája keddi játéknapján Cristiano Ronaldo terpesztve-feszítve pózol majd a kameráknak, miután megdönti Raúl gólcsúcsát, ehelyett másnap csendben, surranópályán Messi beelőzte és utolérte a spanyolt.

Cristiano Ronaldo elképesztő formában van, számolatlanul rúgja a gólokat, teljesen biztos volt, hogy ő lesz a Bajnokok Ligája történetének legjobb góllövője a Liverpool-meccs után. A baj az volt, hogy ő is biztos volt ebben, és láthatóan csak a rekord érdekelte, így aztán iszonyúan görcsös volt, nem is rúgott gólt. Másnap meg jött az örök ellenfél Leo Messi és stikában megelőzte.

Az argentin két gólt szerzett az Ajax ellen, így már 71-nél jár, vagyis beérte a Real-legendát, Raúlt. Csakhogy amíg a spanyolnak ehhez 142, neki csak 90 meccs kellett. Ronaldo 107/70-nél jár. Persze könnyen lehet, hogy a következő forduló után már a portugál lesz a csúcson, egyedül.

Van egy ilyen infografikája is az Opta Sportsnak, itt van minden érdekesség Messiről – gól/meccs, hogyan és honnan lőtte, kik ellen, stb.

Ez meg a csúcsgól:

(Forrás: Twitter/Opta; fotó: AFP)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Mi kell ahhoz, hogy a kutyád ne csak boldog legyen, de a legjobb barátoddá is váljon?

Xabi Alonso döntése miatt egy portugál edző lett a Liverpool A-opciója

A világ legkeresettebb edzője a Liverpoolt és a Bayern Münchent is visszautasítja?

További cikkeink a témában