Egyáltalán nem olyan bonyolult dolog ez a labdarúgás nevű izé, amit máshol űznek, a magyarfoci mégis fényévekkel van mögötte. Persze nagyon fontos, hogy végre igazán felkészült, tanult edzők oktassák a srácokat, lényeges kérdés az edzéselmélet, kihegyezve a szenzitív időszakokra, de van itt valami, amihez nem kell kábé semmi. Tajti Mátyás, a Barcelona magyar játékosa elmondja, mi a különbség egy ottani és egy itteni edzés között.

A 15 éves Tajti Mátyás a nyáron a Puskás Akadémiáról a Barcelona utánpótlásába igazolt, és elég hamar rájött, miben különbözik a topfoci a magyartól. Tapasztalatait a Facebook-oldalán tette közzé. Csak nehogy őt is kihagyják a válogatottból...

"Sziasztok!

Itt vagyok már egy hónapja, és úgy gondoltam, hogy írok picit az itteni edzésekről, a tapasztalataimról. Sokan azt hiszik, hogy itt olyan feladatokat csinálunk edzésen, amit máshol nem, és ezért ilyen jók itt a játékosok. Ez nem igaz! Otthon is nagyjából ugyanolyan feladatokat csinálunk, mint itt. A különbség abban rejlik, ahogyan csináljuk az edzésen a feladatokat.

Itt kint a legovisabb feladatokat is maximális intenzitással csinálja mindenki, olyan gyorsan, amennyire csak lehet, és természetesen minél pontosabban is. Mindent, amit sprintben kéne futni, azt 100%-osan csinálják meg az itteniek. Ettől lesznek itt később sokkal gyorsabbak, mint a magyar játékosok.

És a legfontosabb a játék az edzés végén. Magyarországon mindenhol úgy van, hogy a végén a játék a szórakozás, nem vesszük komolyan… Pedig az edzés legfontosabb része a játék!

Barcelonában az edzés végén a játék nem szórakozás, itt vérre megy. Megpusztulnak a játékosok, hogy a játékot az ő csapatuk nyerje. Minden egyes gyakorlatot úgy csinálnak és olyan gyorsasággal, mintha meccsen lennének.

Ettől lesznek jobb játékosok, mint mi, nem attól, hogy ilyen-olyan kaját esznek és ilyen-olyan speckó gyakorlatokat csinálnak. Itt ilyen nincs, az egyetlen, ami van, az az edzés, amit komolyan vesznek, és tudják, hogy mit miért csinálnak.

Hálás vagyok, hogy itt lehetek, és ezt a módszert tanulhatom!"

(Forrás: Facebook, fotó: origo)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

A világ egyik legegészségesebb itala egy magyar készítmény, és azt adja meg, amire szükséged van

Tréner? Panzió? Kozmetika? Így lehet a kutyád még boldogabb, miközben a te életed is könnyebbé válhat

Bajba került a sznúkeres miután azt mondta, büdös a vb helyszíne

További cikkeink a témában
Egy illat azoknak, akik nem ismerik a félelmet – NOVELLISTA Unique Wood
Hirdetés