Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A Red Bull összetákolt egy dominóelven működő, gigantikus Rube Goldberg-szerkezetet, amelynek működéséhez tizenegy sportoló is szükséges. A fizikum és a fizika találkozik, bonyolult gépek egyesülnek a világszínvonalú sportolói teljesítménnyel – ez Red Bull Kluge.

A Rube Goldberg-féle szerkezetet száz munkás 17 nap alatt, 25 tonna anyagot felhasználva építette fel a kaliforniai Irvine közelében található El Toro Marine Corps Air Stationön. A mutatványt Sean MacCormac ejtőernyős indítja, és a hatperces show végén természetesen egy jégbe hűtött energiaitallal távozik egy szponzorhelikopterrel a végére maradó Pat Moore snowboardos.

A kisfilmben (The Athlete Machine – Red Bull Kluge) feltűnik még Joey Brezinski (gördeszkás), Rickie Fowler (golfozó), Danny MacAskill (trial kerékpáros), Ryan Sheckler (gördeszkás), Drew Bezanson (BMX-es), Bryce Menzies (off-road autóversenyző), Rhys Millen (drifter), Robbie Maddison (freestyle motocross-versenyző) és Lolo Jones (gátfutó) is.

Ám egy valakit nagyon hiányolunk: illett volna valahonnan, nagyon magasról, nagyon veszélyesen leugrania a legújabb Red Bull-celeb Félix Baumgartnernek, bár akkor hetekig húzódott volna a forgatás...

Tovább a:
Legfrissebb cikkekhez
A Sport rovat többi cikkéhez
Kézigránát, malacfej és Vespa – Mit lehet egy focipályára hajítani?

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.